PRONAĐENI MRTVI

FOTO: TRAGEDIJA NA DOČEKU NOVE 'Da smo otišli provjeriti ujutro, možda bi mladići bili živi'

Neoric, 010115.Bezivotna tijela dvojice mladica pronadjena su u obiteljskoj kuci u zaseoku Sute kod Neorica. Mladice je pronasao djed jednog od njih nakon sto se tijekom jutra nisu odgovarali na telefonske pozive. Na fotografiji: pripadnici policije i zupanijskog drzavnog odvjetnistva vrse ocevid u kuci.Foto: Tom Dubravec / CROPIX
 Tom Dubravec / CROPIX / Tom Dubravec / CROPIX

Doček Nove godine pretvorio se u pravu noćnu moru za obitelji 20-godišnjeg Ivana Serdarevića iz Splita i njegovog vršnjaka i prijatelja koji su jučer nešto iza 17 sati pronađeni mrtvi u kući kod Solina.

Na tijelima nisu uočeni vidljivi znakovi nasilne smrti, a prema prvim neslužbenim informacijama, dvojica mladića najvjerojatnije su se otrovala ugljičnim monoksidom.

Tijekom današnjeg dana trebala bi biti obavljena obdukcija koja će utvrditi točan uzrok smrti, javlja Slobodna Dalmacija.

- Mene je na telefon oko pet uri nazvala mater od malog Ivana da iđen viditi jesu li on i taj mu prijatelj još u kući jer se ne javljaju na mobitel. Nije znala šta je s njima, a kako je baš u tom trenu kod mene bija i Ivanov dida reka san mu da iđemo skupa viditi šta je s mlađarijon. Dida mu je uša u kuću, ja nisan tija ulaziti jer san računa kad je on tu, šta ću ja, možda su momci doveli i cure, šta ti ja znam... Znan da su na Staru godinu još popodne počeli dolaziti i kupiti se, mlađarija ka mlađarija. Osta san isprid kuće i odjednom san čuja da on nešto viče, ne mogu van sad točno reći šta. Onda je izaša iz kuće i viknija mi da su oba gotovi... U to san i ja doletija unutra i vidija njih dvojicu, Ivan je leža potrbuške, a prijatelj mu na leđima. Osjetija san ja miris dima, ali nije to bilo tako strašno, ko zna koliko su oni tako ležali i kako i zašto ih je omamilo. Da smo možda išli jutros viditi di su i šta je s njima, možda bi bili živi. Al ko je moga znati, ko je moga misliti na zlo - još pod šokom, paleći cigaretu za cigaretom ispriča nam je sinoć Jozo Serdarević, prvi susjed i bliski rođak tragično preminulog Ivana.

Kaže nam kako ne zna kako se zove Ivanov prijatelj, ali da su njih dva često zajedno dolazili u kuću na selu.

- Navodno su i prije imali problema sa tin špakeron, šta ja znan... - govori šokirani Jozo.

Nakon što su ih pronašli, otišli su 300-njak metara niže gdje živi Ivanov stric koji radi u policiji, no on je taman otišao na posao.

Potom je netko od ukućana nazvao policiju koja je, kao i Hitna pomoć, ubrzo stigla u zaseok Šute kod Neorića.

Split: U požaru stana preminuo starac

SPLIT - Stariji muškarac (82) smrtno je stradao u požaru koji je na Novu godinu buknuo u njegovom stanu u središtu Splita, izvijestila je u petak policija.

Slabo pokretni starac je u podrumskom stanu u Manđerovoj ulici, gdje živi sam, oko 11 sati na plinskom štednjaku pokušao nešto skuhati, no ubrzo mu je odjeću zahvatio plamen i on ga je probao sam ugasiti. No, najvjerojatnije je izgubio svijest i pao na pod, a plamen se proširio na čitav stan. Vatrogasci splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) su po dolasku ugasili požar za pet minuta, a policija je zatim u stanu na podu pronašla mrtvog 82- godišnjaka.

Nakon obdukcije, koja će se obaviti danas, znat će se što je točno bio uzrok smrti. ( Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:45