OČEVID U TIJEKU

FOTO Teška nesreća kod Gvozda: U sudaru s Mercedesom poginuo 24-godišnji vozač Punta

Sisak, 150911.U teskoj prometnoj nesreci na drzavnoj cesti Petrinja-Gvozd, u mjestu Donja Cemernica kod Topuskog, u direktnom sudaru dvaju osobnih autopmobila poginuo je 24-godisnji mladic s podrucja Krapine Danijel K., dok je jedna osoba (37) s podrucja Siska ozlijedena. Fiat Punto poginulog vozaca u potpunosti je smrskan u sudaru s mercedesom, a tijeklom nesretnog mladica morali su iz smrskanog vozila izvlaciti vatrogasci iz Topuskog.Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piskor / CROPIX

SISAK - U teškoj prometnoj nesreci, koja se u četvrtak, 15. rujna oko 13.55 sati dogodila u mjestu Donja Čemernica na državnoj cesti Petrinja-Gvozd nedaleko od Topuskog, u direktnom sudaru dvaju osobnih automobile jedna je osoba poginula, a druga je ozlijeđena.

Smrtno je stradao 24. godišnji Danijel K. s područja Krapine, koji se sa svojim Fiatom Puntom krapinskih registarskih oznaka direktno sudario s Mercedesom sisačkih registarskih oznaka.

Od saline udara, Fiat Punto u cijelosti je uništen i odbačen u duboki kanal pokraj ceste, dok se Mercedes vrteći se po cesti zaustavio pedesetak metara dalje i okrenut u suprotnom smjeru. Vozača je spasila čvrsta konstrukcija vozila i zračni jastuci, a tijelo poginulog mladića iz smrskanog su vozila morali izvlačiti vatrogasci iz Topuskog.

Što se točno dogodilo morat će utvrditi istraga koju su na licu mjesta vodili županijski državni odvjetnik Stipe Vrdoljak.

Prema prvim spoznajama, Mercedes je, krećući se velikom brzinom na dijelu ceste gdje je dopuštena maksimalna brzina 60 kilometara na sat, u oštrom desnom zavoju prešao u suprotni trak kojim se kretalo vozilo poginulog mladića. Brzinomjer na Mercedesu zaustavio se na 145 kilometara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:44