TRAGEDIJA U MEĐIMURJU

FOTO: PRONAĐENO I TIJELO IVANE FOGADIĆ Obdukcijautvrdila da se sin Patrik (5) utopio

18:07 - Nakon što su tijelo iznijeli na nasip, obavljen je očevid daleko od očiju novinara i fotoreportera. Preliminarnim pregledom utvrđeno je kako se radilo isključivo o utapanju no točan uzrok smrti Ivane Fogadić dokazat će obdukcija koja će biti obavljena sutra u čakovečkoj bolnici, gdje će biti izvršena i konačna identifikacija tijela.

Pred kraj potrage, na teren je izašao i HGSS s mladim psom koji je specijalno istreniran da pronalazi tijela, no nije poznato je li on pronašao mladu majku u jezeru.

Nakon što je tijelo izvučeno iz jezera, nitko od obitelji nije bio prisutan, a kada su ih novinari tražili nije ih bilo kod kuće te se nisu javljali na mobitel.

----------------------------------------------

16:12 - U akumulacijskom jezeru HE Donja Dubrava s varaždinske strane kod mjesta Struga u poslijepodnevnim satima pronađeno je tijelo, pretpostavlja se da se radi o Ivani Fogadić. Tijelo je pronađeno s druge strane jezera na kojem su našli njezinog sina Patrika (5). Grupa čamaca krenula je na drugu stranu jezera.

Tijelo su uočili lokalni ribiči te odmah obavijestili policiju koja poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta no gotovo sigurno radi se o Ivani Fogadić.

----------------------------------------------

ČAKOVEC - Na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec izvršena je obdukcija nad mrtvim tijelom dječaka pronađenim jučer u poslijepodnevnim satima u akumulacijskom jezeru HE Donja Dubrava. Prepoznavanjem tijela utvrđeno je da se radi o petogodišnjem Patriku Fogadiću, a obdukcijom je utvrđeno da je uzrok njegove smrti utapanje.

U međuvremenu, još se uvijek traga za tijelom njegove majke Ivane Fogadić (29).

Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Prelog, 090715Izvucen je auto obitelji Fogadic iz kanala HE Cakovec. Potraga za Ivanom Fogadic traje i dalje.Na fotografiji: Potraga HGSS-a za nestalom Ivanom Fogadic.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

U jutarnjim satima iz derivacijskog kanala koji vodi prema akumulacijskom jezeru HE Donja Dubrava izvučen je automobil Opel Astra kojim je spomenuta upravljala. Utvrđeno je da je na automobilu razbijeno prednje staklo dok je jedno bočno staklo bilo najvjerojatnije namjerno spušteno. Sumnja se da je i njezino tijelo nakon utapanja ispalo iz automobila te se za njim traga.

Glasnogovornik Policijske uprave međimurske Radovan Gačal novinarima je potvrdio kako su u automobilu pronađeni osobni dokumenti nestale Ivane Fogadić.

Bruno Konjevic / CROPIX
Prelog, 090715Izvucen je auto obitelji Fogadic iz kanala HE Cakovec. Potraga za Ivanom Fogadic traje i dalje.Na fotografiji: pripadnici HGSS i policija spremaju se u novu potragu na akumulacijskom jezer HE Donja Dubrava.Foto: Bruno Konjevic / Cropix

Foto: Bruno Konjević / CROPIX





Sva oštećenja na vozilu nastala su prilikom udara u površinu vode u derivacijskom kanalu, što ukazuje na vjerojatnost da se Ivana u kanal zaletjela velikom brzinom.

Policija je izvukla automobil nestale Ivane Fogdić (Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX)

Vjeruje se da je mlada majka automobilom namjerno sletjela u derivacijski kanal. Automobil je pronađen u kanalu na oko 6 metara dubine jučer poslijepodne, no akcija izvlačenja je zbog uvjeta smanjene vidljivosti morala biti odgođena za danas.

Podsjetimo, ronioci JVP Čakovec u srijedu su oko 18 sati pronašli tijelo mrtvog djeteta na jezeru HE Donja Dubrava. Beživotno tijelo plutalo je na površini oko dva km udaljenosti od hotela Panorama koji se nalazi uz samo jezero.

Tijelo Patrika odvezeno je nakon toga na patologiju Čakovečke bolnice. Njegov je stric Robert Fogadić prepoznao tijelo te zavapio: 'Bože, Bože, zašto si to napravila?'

Na terenu su osim pripadnika JVP Čakovec i policija, kriminalisti te državna odvjetnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:38