TRAGEDIJA U OSIJEKU

FOTO: POŽAR UBIO MAJKU I SINA Od skromnog stana ostalo je samo zgarište

Otac je lakše ozlijeđen, a tijela majke i sina prebačena su u osječki KBC radi obdukcije
 Vlado Kos/CROPIX

OSIJEK - Dvije su osobe smrtno stradale u požaru koji je u subotu malo poslije 20,30 sati izbio u dvorišnom stanu u ulici Matije Gupca u Osijeku. Smrtno je stradala 50-godišnja Ksenija Švajger, a pretpostavlja se da je druga poginula osoba njezin 28-godišnji sin Kristijan Pavić.

Njegovo je tijelo, nakon što su vatrogasci JPVP Osijek ugasili vatru, pronađeno u pougljenjenom stanju pa će točan identitet biti utvrđen u ponedjeljak nakon što se obavi obdukcija. Očevici su kazali kako se na nesretnog mladića urušio strop sobe u kojoj se nalazio, a majku su pokušali spasiti djelatnici Hitne pomoći, no nisu u tome uspjeli. U stanu je u trenutku izbijanja požara bio i Ksenijin suprug Siniša Pavić (55), koji je nekako uspio izaći iz vatrene stihije.

- Moj suprug ga je pronašao ispred stana u koji se više nije moglo ući - ispričala nam je Sandra Bala, koja živi u dvorišnom stanu u Gupčevoj ulici na broju 10 i koja je pozvala vatrogasce nakon što ju je alarmirala njezina susjeda koja je vidjela vatru.

- Odmah sam nazvala vatrogasce, a suprug Josip krenuo je tamo vidjeti što se događa i pomoći im ako treba. No, ništa nije mogao učiniti. Strašno je to što se dogodilo - ispričala je Sandra.

Siniša je, kako neslužbeno doznajemo, stabilno i već je otpušten iz KBC-a Osijek gdje mu je pružena pomoć neposredno nakon nesreće.

U istom su stanu živjeli još i Ksenijina i Sinišina 20-godišnja kćer Suzana te najmlađi sin koji ima 14 godina, dok najstarija kćer Kristina živi izvan Osijeka. Suzana i njezin mlađi brat srećom nisu bili u stanu, već kod ujaka kod kojeg su znali boraviti vikendima.

Obitelj je godinama živjela od socijalne pomoći, jer se u Ksenija i Siniša nezaposleni, a on k tomu još i teško bolestan. No, prošloga ljeta ostali su i bez socijalne pomoći, nakon što im se kći zaposlila u ljetnoj sezoni na moru. Nisu imali pravo niti na obroke u svega 20-ak metara udaljenoj Pučkoj kuhinji Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji im je pomagao na druge načine. Prije mjesec dana tako su im kupili tri metra drva, a povremeno bi im donosili i hranu.

U stanu nisu imali ni struje ni vode, koji su im isključeni zbog neplaćanja računa, pa su prostorije po noći osvjetljavali svijećama. Požar je definitivno uzrokovan gorivim tijelom, no još uvijek se ne zna je li to bila svijeća ili eventualno opušak. Njihov je stan bio jedini useljeni u dvorištu kojem pripada još 5-6 stanova u vlasništvu Grada Osijeka. Svi su napušteni i devastirani.

- To su dobri ljudi. Uvijek bi pozdravili kada bismo se sreli, živjeli su ovdje godinama i nije s njima bilo nikakvih problema. Tužno je to što se dogodilo - rekao je jedan susjed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:33