DOLIJAO

FOTO: OVO JE NAPADAČ KOJI JE PREBIO STUDENTICU Njegov otac u suzama: 'Nisam ga tako odgajao, slike ozlijeđene djevojke ne izlaze mi iz glave'

Policajci su jučer priveli i taksista koji je vozio skupinu u čijem se vozilu odigrao nasilni napad
 Facebook

Dok se od brutalnog nasilničkog napada tijekom povratka iz noćnog provoda i vožnje taksijem oporavljaju lakše ozlijeđene sestre Kimy (23) i Sara (19) Golub, napadač Željko R. (26) sljedeća će dva tjedna provesti u remetinečkom pritvoru.

Njega su policajci pronašli tek u ponedjeljak kasno poslijepodne, tridesetak sati nakon što su doznali za brutalno nasilje. Jučer su ga potom, nakon obrade u postaji, proslijedili prekršajnom sucu uz prijavu za kršenje zakona o javnom redu i miru na posebno drzak način, a sudac ga je odlučio na dva tjedna smjestiti u pritvor. U međuvremenu, policajci su jučer priveli i taksista koji je vozio skupinu u čijem se vozilu odigrao nasilni napad. Obitelj Golub smatra da policija nije odradila posao kako treba.

Obitelj bez odgovora

- Je li proveden očevid? Jesu li istog trena nakon prijave izuzeti tragovi nasilja? Je li Željku policija doista došla na vrata tek nakon medijske hajke? Ni na jedno od tih pitanja nismo dobili odgovor - kažu.

U zagrebačkoj policiji kažu da su “proveli kriminalističko istraživanje i predali ga sudu pod čijom je ingerencijom dalje”. Za njih je slučaj zaključen.

Očito je da je nadalje sve na obitelji Golub da u vlastitom aranžmanu sudskim putem pokušaju dokazati da je Željko pokušao postupati s namjerom teškog ozljeđivanja. Nakon događaja, vijest o incidentu proširile su se munjevito društvenim mrežama prijateljice sestara Golub; posvuda su objavljene fotografije izmrcvarenog lica 23-godišnje studentice turizma Kimy. Napadačev otac Zlatko R. je očajan.

- To što djevojke kažu da im je moj sin napravio totalno me uništilo. Slike djevojke ozlijeđenog lica su posvuda i ne izlaze mi iz glave. Nisam ga tako odgajao. Nije sklon alkoholu, cure ga vole, no povodljiv je i to je njegova muka. Punoljetan je i dobro zna da za svoje postupke mora odgovarati - govori kroz suze za Jutarnji list Zlatko R., otac optuženog napadača. O samom događaju, kaže, ništa ne zna osim onog što je vidio i čuo u medijima jer mu je sin, nakon povratka iz noćnog provoda u nedjelju ujutro pa do ponedjeljka popodne, “šutio kao zaliven”.

- Vidio sam ga u zoru kad se vratio. Koristio je taksi jer sam mu rekao da ako pije, ne vozi. No odmah sam vidio da nešto ne štima. Zatvorio se u sobu i cijelu nedjelju nije izlazio. Nije ni jeo, ni pio ni išao na toalet. Pokušavao sam s njim popričati jer vidim da ga je nešto izjedalo, ali nije se dao. Tek predvečer je napustio sobu i otišao na posao u noćnu smjenu, a nakon povratka kući oko 7 sati ujutro u ponedjeljak ponovno se zabio u sobu. Nisam znao što da radim od očaja, pa sam otišao u ribičiju, a njemu sam kroz zatvorena vrata rekao: ‘Ako si napravio glupost, brzo će se doznati’. Pridružio mi se tijekom dana u ribolovu. I umjesto da mi se otvori, samo mi je, posve blijed, rekao: ‘Vrag je odnio šalu. Dogodio se problem. Namjestili su mi. Bio sam u krivom društvu’. Savjetovao sam ga da se prijavi policiji odmah jer mu ne treba da ga na poslu hapse i odvode u lisicama - prisjetio se otac uhićenog napadača i dodao da su policajci po njegova sina došli u ponedjeljak poslijepodne. A o onom što sestre Golub tvrde da im je Željko napravio, Zlatko R. je doznao navečer kad je upalio televiziju.

- Kad sam ugledao sliku pretučene cure, obuzela me tuga. Znate, on je mladić koji se ne skida s interneta kad ne radi noćnu smjenu. Po cijele noći je i na telefonu. Curice ga zovu. Kad sam mu znao reći da ode spavati jer će bit umoran na poslu, govorio mi je da mu se ne miješam u život. Završio je u roku fakultet i postao magistar inženjer grafičke tehnologije. Pasionirani je ribič. Pokupio je i nagrade kao prvak države. I sad, umjesto da uživam u penziji, proživljavam strahotu. Ne branim ga. Žalim samo što će ga ovo obilježiti dalje, ovo mu je prvi ispad u životu. Nakon okončanja postupka samo se kao otac brinem hoće li biti jak karakter i pregrmjeti sve ili će propasti - zaključuje otac.

Početak agonije

Prema tvrdnjama sestara Golub, sve je počelo nakon povratka kući oko 4 sata ujutro u taksiju u kojem su osim njih dvije bile još tri osobe, među kojima i Željko, a ono što je još dodatno začudilo je što se taksist nije zaustavio sve dok mu nisu rekli da Kimy krvari iz oka. Tijekom vožnje Željko je Saru počeo dirati po tijelu, a kako je negodovala i molila ga da prestane, navodno joj je opalio šamar te ju počeo vrijeđati. Kimy ju je pokušala obraniti pa je i nju počeo udarati, gušiti i gurati joj prste u oči.

Taksist ih je iskrcao na Rudeškoj, a pijanog Željka odvezao je dalje.

Kako je tekao slučaj

Nedjelja

Oko 4.10 sati događa se nasilje u taksiju

Od 5 do 11 sati djevojke s roditeljima su u bolnici na saniranju ozljeda

Oko 14 sati s liječničkom dokumentacijom odlaze u policijsku postaju gdje im, prema tvrdnjama sestara, policajci kažu da mladića privatno tuže jer su ozljede lakše

Policajci kreću u potragu za napadačem

Tijekom dana i večeri prijateljice na društvenim mrežama objavljuju fotografiju pretučene Kimy

Ponedjeljak

Od jutra se digla medijska prašina zbog slučaja nasilja bez sankcija

Osumnjičenog policajci pronalaze tek kasno popodne

Utorak

Željko R. je uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni sud te mu je određen dvotjedni pritvor

Policajci privode vozača taksija koji nije pomogao napadnutim djevojkama

Za policiju je slučaj riješen i sve je dalje pod ingerencijom suda

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:13