ULOV KOD NOVOG MAROFA

FOTO: OTKRIVEN LABORATORIJ ZA MARIHUANU Imao je sve: prigušnice, žarulje, grijalice...

 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Krim policajci PU varaždinske prekinuli su proizvodnju marihuane u još jednom ilegalnom laboratoriju. U kući u široj okolici Novog Marofa kojom se koristi muškarac (35) pronašli su sofisticirani laboratorij za ilegalni uzgoj indijske konoplje ali i oko 3,6 kilograma marihuane, 28 stabiljki indijske konoplje u rastu visine od 39 do 150 centimetara, 2 stabiljke posušene indijske konoplje i 26 sjemenki indijske konoplje te tri puške i dva pištolja i više stotina komada streljiva.

Načelnik PU varaždinske Darko Jurčec naglašava da su u posljednjih nekoliko godina razotkrili nekoliko ilegalnih laboratorija za proizvodnju droge te dodaje da se, vezano uz slučaj muškarca iz okolice Novog Marofa, kriminalističko istraživanje nastavlja.

- Jasno je da dotična osoba nije izgradila ilegalni laboratorij i proizvela gotovo 4 kilograma marihuane za osobne potrebe. Naše se krim istraživanje nastavlja pa ćemo vidjeti kuda će nas to odvesti - naglasio je Jurčec.

Muškarac (35) je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku uz kaznene prijave za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te za nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:26