UVIJEK U ISTO VRIJEME

FOTO Opet gori oko Vodica! Vatrogasci: 'Ovo definitivno više nije slučajnost ili nepažnja'

Vatra se konstantno pojavljuje iza podneva kada na vodičkom akvatoriju okreće na maestral koji brzo razbukta požar
 Nikolina Vuković Stipaničev / ŠIBENSKI LIST / CROPIX

VODICE - Ovo definitivno više nije slučajnost ili nepažnja - kazao nam jedan od vatrogasaca danas nešto iza 15 sati nakon dojave o novom požaru kod Vodica i dodao kako dosadašnja analiza požara ukazuje na činjenicu da se vatra konstantno pojavljuje iza podneva.

Šef splitskih vatrogasaca nakon požara na Marjanu: 'Molim sve građane da linčuju sumnjivce'

- Tada na vodičkom akvatoriju okreće na maestral koji brzo razbukta požar te se isti pojavljuju u blizini ne toliko frekventnih prometnica s naglaskom na makadam, pri čemu se plamena buktinja u pravilu kreće od mora u pravcu zaleđa i zahvaća gustu makiju ili preostalu borovu šumu, kazao je vatrogasac.

Današnji novi požar oko Vodica službeno je registriran u 15,10 sati kada se na otvorenom prostoru iznenadni plamen pojavio na predjelu Kovca.

Gase ga zajedno zemaljske snage DVD-a Vodice,njihovi profesionalni kolege iz Šibenika uz pomoć kanadera.

Izuzetnim naporom vatrogasaca kuće su spašene, potvrdio je vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Darko Dukić.

Požar gasi 40-tak vatrogasaca te mještani, a pomažu im četiri kanadera i air tractor. Vatra je dijelom zahvatila te oštetila vozilo šibenskih vatrogasaca.

Na slici: Požar iza Omiša prema Splitu omeo je kupače na glavnoj omiskoj plazi. Neugodan miris i pepeo nošen vjetrom potjerali su kupače s plaže. Foto: Branimir Boban / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. rujan 2024 09:38