NEKULTURA ILI POREMEĆENOST?

FOTO: OČAJNI STANARI TRAŽE POMOĆ Na Trešnjevci kroz prozor nebodera netko baca ljudski izmet!

ZAGREB - Za razliku od većine stambenih objekata u metropoli iz kojih se kroz prozore bacaju razno razne stvari od smeća pa sve do hrane, sa najmanje 20 metara visine iz nebodera u zagrebačkoj Susedgradskoj ulici 1. na tlo se baca, ni manje ni više nego, ljudski izmet!

Zbog tog čovjekovog "proizvoda" nekoliko puta u proteklih mjesec dana dolazila je policija i razne gradske službe pa i Čistoća koja je bila primorena poslušati vapaje očajnih stanara i pokupiti izmet.

Ali stanari su nemoćni te sumnjaju na dvije osobe od kojih je jedan čak sin liječnice.

- Već mjesec dana ljudski drek baca se kroz prozor i to tik uz ulazna vrata. Smijali smo se splitskom slučaju koji je dospio u medije, pa evo nam ga sada.. imamo i mi splitskog Lulija ali sa zagrebačkim manirima. Tko zna kako je toj osobi tek u kući. Istovari se u maramicu i onda sve baci kroz prozor. Redovito između 11 i 13 sati. A na dan izbora pozamašni kup govana je padao čak dva puta. Došli su dečki iz Čistoće sa velikim kamionom. Sastrugali sa lopatom i otišli. A čim su izašli iz ulice, na tlo je servirana nova porcija izmeta. Mi više ne znamo što da radimo - ispričala nam je pod šokom Ljuba Despotović, jedna od očajnih stanarki nebodera koja više ne zna kako da se bori protiv ljudske nekulture.

Prisjetila se kako je nekad u zgradi vladala civiliziranost i da se o probavnim nedaćama stanara nije govorilo.

- Posljednjih godina u zgradu su se doselili neki čudni ljudi koji nemaju navike stanovanja u tako velikim zajednicama. Svi smo mi zapravo seljačine, ali bezobzira na sve, bitna je prilagodba okruženju. Ako je netko bolestan treba mu pomoći, a u protivnom treba ga zatvoriti jer opravdanja nema. Pa živimo u 21.stoljeću u kojem umjesto da sve odiše mirom i blagostanjem, mi udišemo smrad govana - zaključila je ogorčena stanarka sa Trešnjevke gledajući u svježi izmet jednog od svojih susjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:40