POLICIJA LOVI UBOJICU

FOTO: NOVI DETALJI UBOJSTVA Stanom su odjekivali krici: 'Upomoć! Moj Mark! Pomozite!'

Tijelo Marka Prekljušaja (65) pronašla je nevjenčana supruga u 20 sati. Policija je potvrdila da je ubijen
 Goran Sebelic/Cropix

Suze i krici “Upomoć! Moj Mark! Pomozite!” odjekivali su stanom na kućnom broju 41 Puljske ulice u Fažani u ponedjeljak iza 20 sati.

Prizor koji je dočekao policiju bio je stravičan - beživotno krvavo tijelo 65-godišnjeg Marka Prekljušaja, vlasnika pekarnice Corso u Vodnjanu.

Žrtva provalnika?

Prekljušajeva nevjenčana partnerica, koja je te večeri, prema njezinoj izjavi, došla kući jer joj se Mark neko vrijeme nije javljao na telefon, dignula je istražitelje na noge.

- Čime je ubijen? - pitanje je koje od trenutka pronalaska mrtvoga pekara muči istražitelje. Izmučeno tijelo prevezeno je na obdukciju kako bi se utvrdilo kojim su mu oštrim predmetom, najvjerojatnije nožem, nanesene višestruke smrtonosne ozljede, kao i u koje je vrijeme ugašen njegov život. A policija je detaljno pregledala stan u potrazi za dokazima. Osim stana, pretražena je i okolica zgrade, kontejneri za smeće, kao i šumarak u neposrednoj blizini mjesta ubojstva.

Još uvijek ništa konkretno nije nađeno. U tijeku su pregledi mobitela koje je koristio, istražuje se s kime je komunicirao kobnoga dana i je li bilo prijetećih poruka. Čak se ne isključuje ni mogućnost da je Prekljušaj bio žrtva provalnika kojega je zatekao na djelu. Mještani Fažane, posebno Puljske ulice, su zgroženi. Za lokaciju navode da je relativno novije gradnje pa se stanovnici međusobno ne poznaju.

- Čak ni kad je pristiglo više policijskih kola pod rotirajućim svjetlima, nismo posumnjali u takav zločin. U našu ulicu policija ne dolazi često. Ostali smo šokirani. Za Marka znam da je pekar i da ima obrt.

Financijska stiska

Par smo puta komunicirali oko eventualne suradnje za bolju propagandu njegove pekare jer ima odlične bureke, ali na tome je stalo. Rekao mi je da odgađa promociju jer je u maloj financijskoj stisci. Bio je uglađen i fin gospodin i izrazito radišan. Nismo nikad primijetili da ima problema sa zakonom. Znali smo ga viđati u ženskom društvu jer je bio omiljen u svojim krugovima. Ima li obitelj, ne znam. No u tom albansko-kosovskom svijetu nije teško ljudima stati na žulj. Pamti se svaka nepravda - rekao je kratko jedan od susjeda pokojnog pekara koji Prekljušaja nije vidio već nekoliko tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:20