TINEJDŽER U BOLNICI

FOTO: NOVI DETALJI TRAGEDIJE Nastavnik je bio u učionici kada je učenik pao s trećeg kata škole

 Duje Klarić/CROPIX

Ravnateljica Ekonomsko-birotehničke škole u Splitu Ksenija Meštrov potvrđuje nam da je nastavnik bio u razredu kada je 15-godišnji učenik prvog razreda za vrijeme nastave izišao kroz prozor učionice i pao s trećeg kata škole, s visine od 11 metara, piše Slobodna Dalmacija.

- Nastavnik je kazao da nije mogao vidjeti učenika kako prilazi prozoru budući mu je bio okrenut leđima dok je ispitivao učenicu iz prve klupe. Djeca su potvrdila tu priču. Da ga je vidio, kazao bi mu da se vrati. Nema te osobe koja bi dopustila da dijete prekorači prozor. Učenik je s nastavnikom imao jako dobar odnos jer je bio posebno zainteresiran za predmet, te mu je nastavnik donosio dodatnu literaturu – kazuje nam ravnateljica Meštrov potvrdivši još jedino da nastavnik nije dugo zaposlen u školi.

- Radi se o branitelju koji ima položeni stručni ispit. Prije nije bio zaposlen u drugim školama, nego na drugim radnim mjestima, ali je sigurno, s obzirom na to da ima položeni stručni ispit, da je barem dvije godine radio u školi kako bi mogao polagati stručni ispit – odgovorila je ravnateljica. No, nije nam željela omogućiti da s njim razgovaramo jer je nastavnik u petak, objasnila nam je, nakon nesreće, završio na Hitnoj pomoći.

Zdravko Omrčen, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Splitsko-dalmatinske županije koja je osnivač srednjih škola, kaže da je do nesreće došlo zbog spleta nesretnih okolnosti.

- Učenik, koji je dobar i miran mladić, htio je pomoći prijateljici iz razreda čija je pernica u dječjoj igri dobacivanja iz klupe u klupu pala kroz prozor - kazao je pročelnik Omrčen.

Nakon nesretnog događaja, učenika, koji se nalazi u komi na Jedinici intenzivnog liječenja djece, uz županijskog pročelnika za školstvo i ravnateljice škole posjetili su i njegovi kolege iz razreda i nastavnici.

Prema nekim izvorima, učeniku je noga skliznula kada je ugazio na vanjsku jedinicu klima-uređaja, a od pada s visine zadobio je ozljede zdjelice, glave i pluća, piše Slobodna Dalmacija.

Policija potvrdila: Nesretan slučaj

Kako saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske, odmah nakon nesretnog dječakova pada napravljen je očevid na licu mjesta i obavljeni su razgovori s očevicima. Nakon toga je utvrđeno kako se bez sumnje radi o nesretnom slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 17:32