TRAGEDIJA

FOTO: NOVI DETALJI STRAŠNE NESREĆE NA A1 U frontalnom sudaru poginuo zadarski policajac, u njegov se auto zabio knjigovođa iz Velike Gorice

 Robert Fajt / EPH

U teškoj prometnoj nesreći u kojoj su na autocesti A1 u smjeru Splita, između čvorova Otočac i Perušić, u subotu oko 19 sati sudjelovali automobili zadarskih i zagrebačkih oznaka, poginuli su 46-godišnji Zadranin Petar Grubić i 54-godišnji Mato Vidak iz Velike Gorice, a dvoje je sudionika nesreće teško ozlijeđeno i prevezeno u bolnicu, javlja Zadarski.hr .

Neslužbeno doznajemo da je stradali Grubić, zadarski povjerenik Sindikata policije koji se tu večer s još dvojicom kolega vraćao sa sastanka sindikata u Zagrebu. Naletjeli su na automobil 54-godišnjeg Mate Vidaka, vlasnika obrta za knjigovodstvene usluge.

Prema informacijama glasnogovornice PU ličko-senjske Maje Brozičević, prometna nesreća se dogodila kada je 54-godišnjak iz Velike Gorice, upravljajući osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake, iz za sada neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem, sletio udesno van kolnika, udario u zaštitnu metalnu ogradu, te se zaustavio na prometnim trakama. Nakon toga je u njegovu prednju stranu udario automobil zadarske registracijske oznake kojim je upravljao 46-godišnjak iz Pirovca.

FOTOGALERIJA: Teška prometna nesreća kod tunela Grič

Uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuli su 54-godišnjak (vozač osobnog automobila zagrebačke registracijske oznake), te 46-godišnjak iz Zadra (suvozač u automobilu zadarske registracijske oznake), dok je teško ozlijeđen vozač osobnog automobila zadarske registracijske oznake, te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Očevid prometne nesreće izvršila je zamjenica općinske državne odvjetnice iz Gospića, a zbog obavljanja očevida promet je na tom dijelu autoceste bio u prekidu od 19.05 do 1.57 sati.

Potrebna dodatna vještačenja

Ni nakon višesatnog očevida teške prometne nesreće na autocesti A1 kod tunela Grič, nije utvrđeno zašto je 54-godišnji vozač osobnog auta zagrebačke registracije izgubio nadzor nad vozilom i uzrokovao sudar s automobilom zadarske registracije, pri čemu su poginule dvije osobe, a jedna je teško ozlijeđena, izjavila je u nedjelju Hini zamjenica općinske državne odvjetnice u Gospiću, Đurđica Ojurović, naglasivši da će biti potrebna dodatna vještačenja.

Mehanizam prometne nesreće još nije poznat, iako je očevid obavljen na mjestu događaja, ali očevid na vozilima tek slijedi, eventualno i prometno vještačenje, rekla je Ojurović.

Iako izgleda da je došlo do takozvanog 'čeonog sudara' Ojurović kaže kako ništa ne upućuje na to da bi vozač iz Velike Gorice vozio autocestom u suprotnom smjeru.

Za sada se može reći da mehanizam nesreće tek treba potpuno rasvijetliti, jer je veoma složen, rekla je, dodavši da su vozila jako oštećena, odnosno šteta je vjerojatno totalna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:26