LOŠ REZ

FOTO: NISU RAČUNALI NA SILU TEŽU Radnici koji su nestručno rušili trešnju pa uništili aute i ranili stanarku završili na policiji

 Voljen Mutnjaković / EPH

ZAGREB - Neoprezno rušenje stare trešnje u popodnevnim satima utorka u zagrebačkoj Domobranskoj ulici rezultiralo je s većom materijalnom štetom, ozljeđivanjem jedne umirovljenice a potom i privođenjem trojice radnika na kriminalističku obradu koji su drvetu 'presudili'.

Kako doznajemo, oko 15,30 sati radnici tvrtke 'BB gradnja' D.P. (61), M.H. (65) i I.S. (35) kobnog dana krčili su teren u sklopu ograđenog zemljišta koje su pripremali za građevinske radove. Prilikom rušenja stabla nisu računali na silu težu. Stablo je palo na dva osobna automobila Toyotu Yaris i Suzuki Swift a u padu je razbilo i dva prozorska okvira i deformiralo prozorske klupice stana u stambenoj zgradi.

Krhotine stakla su ozljedile vlasnicu stana na prvome katu M.B. kojoj je porezana podlaktica. Liječnička pomoć joj je pružena na mjestu događaja, a materijalna šteta iako još uvijek nije procijenjena cijeni se većom. U slučaj se ubrzo umiješala i policija koja je trojicu radnika privela u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje pod sumnjom da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:01