KRIMINAL

FOTO: NAPAD ZBOG DUGA OD 185.000 EURA Uhićen naručitelj pucanja i paljenja BMW-a u Zagrebu

 Srđan Vrančić/CROPIX

Dva mjeseca trebalo je zagrebačkoj policiji da uđe u trag idejnom začetniku propucavanja i paljenja BMW-a u zagrebačkoj Palinovečkoj ulici.

Lisice na ruke stavljene su 41-godišnjem autoprijevozniku iz Brckovljana Pavlu D., koji je zbog dugovanja od 185.000 eura organizirao osvetu.

Kako doznajemo, Pavle je platio 4000 eura nepopravljivim kršiteljima zakona, Borisu P. (36) i Branku B. (28), da propucaju i zapale vozilo navodnom dužniku Danijelu K. (37).

Naručitelj osvete opremio ih je pištoljem, trenirkama, potkapama i Golfom koje je iznajmljen od jedne renta-a-car agencije iz Zagreba.

Dao im je i adresu na kojoj stanuje Danijel i informaciju kakav auto koristi iako glasi na Danijelova 19-godišnjeg sina koji s događajem nema veze.

Osim dvojice plaćenih kriminalaca, u priču je upleten još i Marko P. (37), koji je i dalje u bijegu.

Podsjetimo, Boris i Branko danima su promatrali parkiralište i situaciju te kretanje svoje mete. U akciju su krenuli 14. srpnja oko jedan sat nakon ponoći. Razbili su stakla na BMW-u, navodno čekićem, da bi ga potom polili benzinom i zapalili te u konačnici po karoseriji ispalili i nekoliko hitaca. Zatim su se dali u bijeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:22