SAMA POZVALA POLICIJU

FOTO Mlada aktivistica Kristina Ćurković na sudu: Nisam ja prekršila zakon skidanjem zastave EU, već oni koji su je postavili

Split, 130112.Kristina Curkovic koja je prije pola godine skinula zastavu EU sa zgrade poglavarstva (Banovine) danas u 9.30 je dosla na prvo rociste na Prekrsajni sud u Splitu.Na slici Kristina je dosla na sud okruzena prosvjednicima protiv EU.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilic / CROPIX

Kristina Ćurković našla se pred sucem na Prekršajnom sudu u Splitu zbog uklanjanja zastave EU sa zgrade Banovine u travnju ove godine, piše Slobodna Dalmacija.

Izjavu je dala bez izjave odvjetnika, a pojasnila je kako je branila čast i dignitet Države Hrvatske. Smatra kako nije prekršila zakon, već su ga prekršili oni koji su na zgradi Banovine izvjesili zastavu EU.

Ćurković su pratili i njeni pristaše koji su površinu pred sudom uresili porukama protiv EU. Pojasnili su svoj stav kako će Hrvatska u EU biti marginalizirana te pozvali na odbijanje ulaska Hrvatske u EU na nadolazežem referendumu. Lisabonski ugovor , koji je potpisala Jadranka Kosor, tvrde, 'nitko normalan ne bi potpisao'.

Podsjetimo, Ćurković je zastavu EU zamijenila hrvatskom zastavom, a zatim je pozvala policiju i prijavila svoje djelo, ali i one koji su prekršili zakon postavljanjem zastave EU.

Zbog svog aktivizma je dobila kaznu od 700 kuna zbog remećenja javnog reda i mira.

Nije joj ovo prvi put da je izazvala incident, pa je tako u Omišu na političkom skupu HDZ-ovce gađala jajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:33