OBRAČUN NA AUTOCESTI A1

FOTO: MASOVNA TUČNJAVA BBB-a I TORCIDE Uhićena čak 104 huligana, ozlijeđeno njih 20

Svi privedeni navijači, uključujući i one koji su u sukobu zadobili ozljede, prenoćili su u policiji u Otočcu
 Mario Pusic / Cropix

OTOČAC - Još uvijek se zbrajaju brojke iza masovne tučnjave koja se jučer oko odigrala na autocesi A1 između pripadnika navijačkih skupina Torcida i Bad Blue Boys. Glasnogovornica PU ličko senjske Maja Brozičević rekla nam je da je je još uvijek u tijeku kriminalističko istraživanje događaja, te za sada raspolaže sa sljedećim podacima:

- Uhićena su 104 navijača, od toga 57 Torcidaša i 47 navijača GNK Dinamo, ukupno je ozlijeđeno 20 osoba, 18 ih je obrađeno u Općoj bolnici Gospić te su među njima dvije osobe teže ozlijeđene (jedan Torcidaš te jedan BBB-ovac), a dvije osobe su hospitalizirane u KBC-u Rijeka i još nisu poznate kvalifikacije njihovih ozljeda. Oštećeno je devet vozila, pet kombi vozila te jedno osobno vozilo koje su koristili pripadnici navijačke skupine iz Zagreba, te tri kombi vozila iz Splita. Točna materijalna šteta još nije poznata - rekla nam je glasnogovornica Brozičević.

Jučerašnja informacija kako je među ozlijeđenima i jedan "civil", odnosno slučajni prolaznik pokazala se netočnom, jer se također radilo o navijaču, koji je na utakmicu u Split putovao osobnim vozilom. On je dobio kamenom u glavu, te, kako doznajemo, ima ozljedu oka.

FOTOGALERIJA: Obračun na čvoru Otočac

Svi privedeni navijači, uključujući i one koji su u sukobu zadobili ozljede, prenoćili su u policiji u Otočcu, te će biti privedeni Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću. Kada će to tehnički biti odrađeno još se ne zna, s obzirom da će trebati vremena da se odradi procedura za ovako veliki broj uhićenika. Ono što je poznato je da izgrednici neće biti pijavljivani samo prekršajno, nego kazneno, i to po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Podsjetimo, pripadnici dviju navijačkih skupina na autocesti u Otočcu su bili na proputovanju, Splićani prema Zagrebu gdje je Hajduk gostovao kod Hrvatskog dragovoljca, a Zagrepčani prema Splitu, gdje su gostovali kod istoimenog prvoligaša. Torcidaši su bili brojniji, pa se čini da su navijači iz Zagreba izvukli deblji kraj. U sukobu su korištene palice, drvene i metalne, kamenje, i, u većini slučaja - šake. Na policiji je težak zadatak da utvrdi tko je i kako u toj sveopćoj makljaži udarao i ozljeđivao, a tko je samo remetio javni red i mir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:21