SLAVONSKI BROD

FOTO: Mačka Sparta mijaukanjem spasila curice od požara

 Danijel Soldo/CROPIX

SLAVONSKI BROD – U utorak oko 11,30 sati u Brodskom Vinogorju u Ulici Brlića put, izgorjela je kuća poznatog brodskog neurokirurg Danka Smiljanića. U kući su bile njegove dvije kćeri ( 9 i 13 godina) i susjeda Jelica Janžić koju je uzbunilo panično mijaukanje njihove ljubimice mačke Sparte.

- Otišla sam do garaže da vidim što zbog čega Sparta mijauče, a kada sam otvorila vrata osupnuo me je gusti dim. Odmah sam otišla po djecu i izjurili smo van – kaže Jelica.

Vatrogasci su stigli sa samo šest minuta, a požar je gasilo sedam vatrogasaca s jednim navalim vozilom i dvije cisterne.

Prema neslužbenim informacijama požar je izazvala, od posljednjih kiša vlagom natopljena električna instalacija u garaži, a vatra se potom proširila sve do krovišta. Unutrašnjost kuće je u potpunosti izgorjela, a razmjeri štete tek se utvrđuju.

I dok policijska ekipa za očevid radi svoj posao, zgarištem se izgubljeno muvala Sparta. Obilazila je ljude u uniformama zbunjena tolikim mnoštvom nepoznatih ljudi. Prišla je tek kada ju je pozvao dr. Smiljanić, ali se nije dala dugo zadržati u njegovu naručju.

– To je moj alarm, protupožarni alarm. Tko zna što je sve moglo biti da Sparta nije digla uzbunu – rekao je dr. Smiljanić puštajući iz naručja Spartu koja je otišla put čempresa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:52