POLICIJA U AKCIJI

FOTO: LAŽNE DOJAVE O BOMBI Uoči izbora Kraljice Hrvatske blokirali Lisinski, stigla i dojava o napravi u Bandićevoj ulici

Zbog dojave u Lisinskom sa zakašnjenjem je krenula ceremonija izbora Kraljice Hrvatske
 Snimio čitatelj

U ponedjeljak oko 19.30 sati policija je primila dvije dojave o postavljenim eksplozivnim napravama - jednoj u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a drugoj u prostorijama Sindikata policije u Bužanovoj ulici, gdje stanuje i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Obje su dojave, kako je utvrđeno policijskim pregledom, bile lažne.

U Lisinskom su se taman počeli okupljati gledatelji finalne večeri izbora ljepote Kraljica Hrvatske, kad su se pojavila tri policijska vozila i ekipa pirotehničara. Uz pomoć posebno istreniranog psa pregledali su Malu dvoranu, a početak natjecanja je odgođen.

Publika bez panike

Iako zbunjeni situacijom, posjetitelji prema riječima očevidaca nisu paničarili, a većina nije ni znala zašto je policija intervenirala. Dio posjetitelja ostao je u predvorju, a mnogi su morali čekati ispred zatvorenih vrata dvorane.

Kako su nam ispričali zaposlenici dvorane, situacija je poprilično brzo riješena.

FOTOGALERIJA: Dojava o bombi u Lisinskom

Neki od gostiju koje smo zatekli pred dvoranom ispričali su nam da su za vrijeme pregleda dvorane ulazi bili zatvoreni, a nitko im nije htio dati informaciju zašto. Po naputku organizatora, policija je blokirala ulaz i izlaz iz zgrade.

Nakon što je policija pregledala sve prostorije te utvrdila da je dojava o bombi lažna, finale izbora ljepote se održao, ali sa zakašnjenjem. U KD Lisinski su potvrdili da je koncert u Velikoj dvorani počeo na vrijeme. Na programu je bio koncert benda nacionalnoga katoličkog Sveučilišta Notre Dame iz grada South Bend.

Stanari nisu znali

Istovremeno se drama odvijala u Bužanovoj ulici. Pripadnici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave zagrebačke s policijskim psima su pregledali prostorije Sindikata policije, za koje je netom prije stigla dojava o postavljenoj bombi. Kao i u Lisinskom, pregled je obavljen brzo. Čak ni susjedi gradonačelnika Bandića samo sat vremena kasnije nisu znali ništa o akciji koja im se odvijala u neposrednoj blizini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:26