NOVI DETALJI O NESREĆI

FOTO: KRVAVI SVATOVI U SLAVONIJI Eksplodirao top: Mladoženjin bratić dobio geler u glavu, a teta u petu

Pravo je čudo kako su samo tri osobe ranjene, a nitko od oko 150 nazočnih, među kojima je bilo i djece, nije poginuo
Slavonski Brod, Luzani, 151013.Na svadbenoj svecanosti u Luzanima kod Slavonskog Broda u subotu su ozlijedjene tri osobe u eksploziji rucno izradjenog topa.Na fotografiji: drveni top u dvoristu crkve u Luzanima.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

Eksplozija je bila strašna. Kao da je ratno stanje.

Uobičajeno svatovsko pucanje iz raznih vrsta oružja umalo je protekle subote svadbenu svečanost bračnog bara iz Lužana kraj Slavonskog Broda pretvorilo u neviđenu tragediju nakon što je eksplodirao top ručne izrade u trenutku kada su svatovi od mladoženje kretali po njegova kuma.

Pravo je čudo kako su samo tri osobe ranjene, a nitko od oko 150 nazočnih, među kojima je bilo i djece, nije poginuo.

- To je naprava koja se u našim krajevima koristi u svečanim prilikama. Taj top ne ispaljuje streljivo već papire koji se onda razlete kao konfete, ali cilj je da se čuje jaka eksplozija. Tako je trebalo biti i sada, no nešto je krenulo po zlu i željezna cijev se jednostavno raspala, a krhotine razletjele - objasnio je mještanin.

Mladenci o slučaju ne žele pričati. Na kući su vidljive rupe za koje pretpostavljamo da su nastale od gelera raspadnute topovske cijevi.

- Dogodilo se što se dogodilo, nama je najteže jer su stradali naši rođaci i prijatelji, ali nitko nije mislio da će tako ispasti. Ostavite nas, imamo dosta svojih briga - rekao je mladoženja.

Od mještana doznajemo kako je najteže stradao njegov bratić, kojeg je geler pogodio u glavu, a loše je prošla i mladoženjina teta iz Njemačke koja je pogođena u stopalo. Treći ozlijeđeni pogođen je u leđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:38