DRAMATIČNO JUTRO

FOTO: KRVAVA OSVETA U SISKUMuškarac (56) u kafiću s dvametka likvidirao bivšeg robijaša

Prije 28 godina danas ubijeni Ivan Božurić (56) kuburom je ranio Marijana Sučeca Sulju
 Mate Piškor/CROPIX

SISAK - S dva metka u prsa, kako neslužbeno doznajemo, Siščanin Marijan Sučec Suljo (56) ubio je u subotu 4. svibnja malo poslije sedam sati, Ivana Božurića u Caffe baru Omega u Starčevićevoj ulici u Sisku .

Kako doznajemo, Sučec, koji se inače bavi iznajmljivanjem poker automata, jukeboxa i aparata za igre, sjedio je u Omegi kada je u taj ugostiteljski objekt, u vidno alkoholiziranom stanju ušao Božurić.

Božurić je odmah počeo provocirati Sučeca, psovati, vrijeđati ga, prijetiti mu, razbacivati pepeljare.

U lokal je vjerojatno ušao jer je pred njim vidio parkiran luksuzni Sučecov Audi. U jednom trenutku Sučec je izvadio pištolj i prema Božuriću ispalio hice, usmrtivši ga na licu mjesta, rekli su nam očevici događaja.

Inače, ovo nije prvi okršaj ove dvojice dobrih poznanika i vršnjaka. Božurić je prije 28 godina, 1985. godine hicem iz sačmarice u trbuh teško ranio Sučeca, jer su mu, navodno Sučec i njegov prijatelj i partner Vlado Hodak zvani Deba na kartama uzeli veliki novac. Za pokušaj ubojstva i teško ranjavanje Sučeca, Božurić je osuđen na osam godina zatvora iz kojeg je izašao početkom 90-ih. Sučec i njegov prijatelj Hodak zajedno su nastavili iznamljivati pokeraparate, automate za igre i jukeboxe.

Božurićev crni dosje podebljan je i početkom devedesetih kada je iz automatske puške u mjestu Sela, nakon svađe metkom iz kalašnjikova u koljeno teško ozlijedio jednu osobu. Bio je rat i taj događaj ostao je relativno nepoznat. Prije desetak godina Božurić je ponovo potegnuo oružje.

U sisačkom kafiću Jocker ubio je Vladu Hodaka Debu, Sučecovog dobrog prijatelja i poslovnog partnera i osuđen je na 12 godina zatvora, kojeg je stalno optuživao da ga je zajedno sa Suljom prevario na kartama i uzeo mu novce. Izašao je na slobodu iz zatvora lani.

Skrenuo je pažnju na sebe i iz zatvora, žestokim obračunima s kriminalcima, a navodno je iz zatvora nazvao Siščanku Vjeru Solar, majku u ratu ubijene djevojke Ljubice Solar, te joj je, kako tvrdi gospođa Solar, rekao ime ubojice njene kćeri . No, Božurić je opovrgnuo državnom odvjetništvu da je zvao Vjeru Solar i da ima bilo kakve spoznaje o tome tko je ubojica Ljubice Solar.

Vjera Solar o tome je svjedočila na sudu u Osijeku, u procesu dvojici Siščana kojima se sudi zbog ratnog zločina počinjenog u Sisku. Zbog toga je sada i sama optužena, jer ju je tužio Siščanin kojega je javno optužila, nakon Božurićeve dojave, da je ubio njenu kćer.

Kako je gotovo 20 godina života proveo u zatvoru, Božurić je u Sisku bio osoba koje su se ljudi bojali. Kada je lani izašao iz zatvora mogla su se čuti nagađanja o tome tko će koga ubiti: Božurić Sulju, ili Suljo Božurića, jer, navodno, računi nisu bili izravnani. Noću s petka na subotu navodno je sudjelovao u tučnjavi i bio je jako pijan.

Nakon obračuna u Omegi, ponovo su aktualizirane priče o navodnoj pljački milijun i pol maraka u čemu je sudjelovao Božurić, a višak novca opravdavao je nikad potvrđenom premijom na lotu.

U subotu 4. svibnja ujutro, njegov put kriminalca, robijaša, reketaša, ubojice je okončan. U kafiću Omega, u vrijeme ubojstva bili su samo ubijeni Božurić, ubojica Sučec i konobarica, doznajemo na mjestu zločina. Očevid su obavljali djelatnici kriminalističke policije sisčake policijske uprave, te zamjenik županijskog državnog odvjetnika Marijan Zgurić.

Kako doznajemo, osumnjičeni Sučec uhićen je te će naredna 24 sata provesti na kriminalističkoj obradi u policiji.

U nedjelju će ga ispitati zamjenik županijskog državnog odvjetnika, koji će nakon saslušanja, sucu istrage predložiti određivanje istražnog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 03:24