RAZORUŽALI ZAŠTITARA

FOTO Iskoristili gužvu nakon presude generalima: Razbojnici s motorističkim kacigama upali u banku i opljačkali 200.000 kuna!

 Srđan Vrančić/CROPIX

ZAGREB - Tko su pljačkaši sa motorističkim kacigama na glavama koji su u par minuta uspjeli ukrasti gotovo 200 tisuća kuna iz poslovnice Splitske banke na zagrebačkoj Aveniji Vukovar u petak oko 17 sati i pritom razoružati zaštitara, pitanje je koje još uvijek muči policiju.

Kako doznajemo, bez puno priče lopovi stari između 25 i 30 godina, visine oko 170 centimetara, suhonjave građe i odjeveni u tamnu odjeću od kojih je jedan na sebi imao i motorističku jaknu, upali su u banku te uzeli pištolj 60-godišnjem D.P., zaštitaru Zvonimir Securityja.

Nakon toga su mašući svojim pištoljima koje su donijeli sa sobom, utjerali strah u kosti zaposlenici banke D.S. (27) i klijentici M.Č. (52).

Čim su se domogli toliko željenog plijena, razbojnički dvojac je istrčao iz poslovnice te se izgubio u gradskoj vrevi i euforiji koja je vladala metropolom zbog dolaska oslobođenih generala iz Haaga.

Cijelu akciju snimile su nadzorne kamere u banci, a istražitelji temeljem snimaka i drugih kamera postavljenih na okolnim zgradama pokušavaju posložiti mozaik i ući u trag kršiteljima zakona.

Kako to obično biva u ovakvim slučajevima, za pretpostaviti je da su imali još najmanje jednog pomagača koji ih je čekao u automobilu neposrednoj blizini ne bi li tako što uspješnije pobjegli s mjesta događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:50