HGSS IH PRONAŠAO

FOTO: HOROR KRAJ SLATINE Monstrum pustio iz dvorišta dva psa HGSS-a, a onda ih izrešetao vatrenim oružjem

 HGSS

Jedan pas člana Hrvatske gorske službe spašavanja smrtno je stradao, a drugi je teško ranjen vatrenim oružjem nakon što je nepoznati počinitelj jučer tijekom popodneva ušao u dvorište kuće te pustio dva psa, javio je HGSS na službenim stranicama.

Član HGSS Stanice Orahovice nestanak je prijavio nadležnim službama, a zbog važnosti nestalih pasa sinoć oko 23 sata pokrenuta je potražna akcija HGSS-a, koja se temeljem dostupnih informacija o zadnjim točkama viđenja, usredotočila na područje oko sela Sladojevci nedaleko Slatine.

Naime, jedan od nestalih pasa, mlada njemačka ovčarka Astra, prije nekoliko mjeseci se počela obučavati za rad u potragama HGSS-a i namjera vlasnika je bila da ju nauči plemenitim vještinama traganja za nestalim osobama.

Foto: HGSS

Po dolasku na teren i uz konzultacije s mještanima sela, te prateći tragove na tlu, potraga je krenula u smjeru mogućeg kretanja nestalih pasa.

Nakon sat vremena traganja, u jarku pored makadam ceste u Sladojevcima, pronađena je kujica Astra, teško ranjena i nepokretna. Brzom intervencijom uz utopljavanje i okrjepu transportirana je u dežurstvo Veterinarske stanice u Slatini gdje je dežurni veterinar utvrdio da joj unatoč višestrukim ranama od vatrenog oružja, na sreću, stanje nije po život kritično. Ozlijeđeni pas je odvezen u dom vlasnika gdje je zbrinut.

Nedaleko ozlijeđene Astre, u jarku 50-tak metara dalje, pronađeno je i beživotno tijelo Rexa. Njemu se, nažalost, više nije moglo pomoći. Rane od vatrenog oružja za njega su bile kobne.

Akcija u kojoj su sudjelovala su tri člana HGSS stanice Orahovica završila je nakon tri i pol sata, a nadležne službe nastavile su daljnju istragu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:51