STRAVA U SLAVONIJI

FOTO Donji Miholjac: Otac i kćer poginuli nakon eksplozije ručne bombe! Policija još ne zna tko je aktivirao napravu

Automobil u kojem su pronađeni, crvena Opel Corsa našičkih registracija, stajao je u polju 40 metara udaljen od ceste
 Vlado Kos / CROPIX

ČRNKOVCI - Slavko K. (57) i njegova kćer Melita (29) poginuli su uslijed eksplozije ručne bombe koju je netko do njih dvoje aktivirao dok su se cestom Osijek - Donji Miholjac između mjesta Črnkovci i Podravski Podgajci kod Donjeg Miholjca vozili u automobilu Slavkova brata Nenada.

Policija je prvo izvijestila o prometnoj nesreći sa smrtno stradalim osobama, no pomnijim pogledom u Opel Corsu koja je s ceste sletjela u polje i zaustavila se nakon 40-tak metara utvrđeno je da prometna nesreća nije uzrok njihove smrti.

Melita je bila na mjestu mrtva, a njezin otac je preminuo u KBC Osijek. O okolnostima ove tragedije, koja je potresla Donji Miholjac odakle potječu Slavku i Melita, još uvijek su nepoznate, pa se tako ne zna ni tko je od njih dvoje aktivirao bombu, kao niti što je tome prethodilo.

Od mještana Donjeg Miholjca saznali smo da su oni nekada živjeli u obližnjem selu Marijanci, u školskom stanu kojeg je na korištenje dobila Slavkova supruga, koja je tamo radila kao učiteljica. No, nakon njezine smrti od posljedica raka, obitelj se morala iseliti, nakon čega su se preselili u Osijek, gdje su i živjeli do sada.

Slavkov stariji sin je pak zaposlen negdje na moru. Rodbina tragično stradalih Slavka i Melite nije željela razgovarati s novinarima, a doznajemo i da za sada nisu pronađeni nikakvi dokazni materijali koji bi eventualno sugerirao na uzroke ove velike tragedije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:48