VRTIĆ ZATVORILI

FOTO Čakovec: Na petero djece u vrtiću pala žbuka sa stropa

Iz nepoznatog razloga urušio se dio žbuke u prostoriji u kojoj se nalazilo 24 djece
Cakovec, 240412.U djecjem vrticu Vjeverica u Cakovcu sa plafona je palo je komad zbuke, te je tom prilikom ozljedjeno petero djece.Na slici: roditelji su dosli i odveli djecu kucama.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / CROPIX

ČAKOVEC - Petero djece u dobi od 4 i 5 godina lakše je ozlijeđeno u nesreći u Dječjem vrtiću „Vjeverica“ u Čakovcu. Oko 10 sati u utorak prijepodne u još uvijek neutvrđenim okolnostima, urušio se dio žbuke promjera oko 3 metra u prostoriji u kojoj se u tom trenutku nalazilo 24-ero djece.

Četvero djece na sreću je zadobilo samo ogrebotine, dok je jedno dijete prevezeno u Županijsku bolnicu Čakovec zbog krvarenja u predjelu glave. Liječnici su na sreću utvrdili da se radi samo o površinskoj rani, odnosno da je dijete samo lakše ozlijeđeno.

Djecu je u trenutku nesreće nadgledala odgojiteljica koja je odmah nazvala policiju i Hitnu pomoć te ravnateljicu vrtića koja je u tom trenutku bila službeno odsutna.

- Čim sam dobila poziv zaustavila sam prvi automobil koji sam primjetila na cesti i jedna me gospođa dovezla do vrtića. Do mog dolaska sva su djeca iz vrtića već evakuirana u dvorište, a ja sam odmah nazvala sve roditelje i informirala ih o događaju. Smatrala sam da je važno da o nesreći doznaju od mene, a ne iz medija - ističe ravnateljica vrtića Sonja Kuhanec.

Zabrinuti roditelji, bake i djedovi i ostali staratelji djece koja pohađaju vrtić „Vjeverica“ odmah su pohrlili po svoju djecu. Bilo je i vrlo zabrinutih pogleda, pa čak i suza, ali kad su uvidjeli da su njihova djeca nisu ni ozlijeđena ni u šoku, cijelu su situaciju lakše podnijeli.

Dječji vrtić „Vjeverica“ nalazi se inače u Ulici Zavnoha u Čakovcu, pohađa ga 170 djece, a izgrađen je prije 13 godina. Ravnateljica Kuhanec ističe da nije bilo nikakvih naznaka da bi se nesreća mogla dogoditi.

- Nismo primjetili ni naznaku vlage ili pucanja žbuke ni u toj ni u bilo kojoj drugoj prostoriji u vrtiću - rekla nam je ravnateljica Kuhanec.

Uzrok nesreće utvrdit će se očevidom kojeg obavljaju policijski službenici PU međimurske.

- U međuvremenu, prostorija u kojoj se dogodila nesreća i cijelo prizemlje zgrade u kojoj se nalazi vrtić bit će van funkcije - poručila je ravnateljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 17:51