IZGORIO AUTO

FOTO: BITKA ZA KUĆE KOD OMIŠABuktinja gutala sve pred sobom,vatru nosila bura, stigli kanaderi

Veliki požar planuo je u predjelu Ivašnjak, a vatra se približila do prvih kuća u Lokvi Rogoznici
 Božidar Vukičević/Cropix, Ante Čizmić/Cropix

>>> NOVO 14:45 Prema najnovijim informacijama s požarišta, na terenu je i dalje veći broj vatrogasaca, no buktinju polako stavljaju pod nadzor.

-----------------------

Jedno parkirano vozilo bez registarskih oznaka izgorjelo je u požaru koji je buknuo u petak navečer na širem omiškom području, a s buktinjom koja se širi bore se lokalni vatrogasci, doznaje se u policiji.

Požar je izbio oko 21,15 sati u mjestu Lokva Rogoznica u predjelu Ivašnjak.

Isprva su gorjeli trava i nisko raslinje, ali vatra je tijekom noći zahvatila i borovu šumu, a izgorjelo je i parkirano vozilo bez registarskih oznaka. Dosad je izgorjelo oko 200 hektara terena.

FOTOGALERIJA: Veliki požar na području Ivašnjak blizu Omiša

Slobodna Dalmacija piše da se oko 23 sata vatra približila kućama, na samo 50-ak metara..

Trenutno je na terenu 180 vatrogasaca s 40 vozila iz više od 20 postrojbi sa šireg područja Omiša, Splita i Trogira. U pomoć su im stigla i četiri kanadera.

U gašenju vatrene stihije odmaže im jaka bura koja puše od sredine jučerašnjeg dana.

Kako je za Dnevnik.hr rekao glavni zapovjednik splitskih vatrogasaca Dražen Glavina kuće i drugi objekti su obranjeni, a još uvijek se gasi sa sjeveroistočne i sjeverozapadne strane. 'Nitko od civila ni vatrogasaca nije stardao i spašeni su svu objekti', rekao je Glavina.

Hrvatski autoklub izvijestio je u ranim jutarnjim satima da je zbog ovog požara bio prekinut promet Jadranskom magistralom na dionici Omiš-Dubci u mjestu Lokva Rogoznica. Vozilo se obilazno, no u međuvremenu je promet pušten, ali teče otežano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:36