NAORUŽANE I MASKIRANE

FOTO Banku su opljačkale sredovječne Zagrepčanke! Odnijele 900.000 kn kako bi vratile dugove

 Sandra Simunovic / CROPIX

ZAGREB Zagrebačka policija uhitila je dvije sredovječne žene, u dobi od 48 i 50 godina, koje sumnjiči za pljačku dviju poslovnica Splitske banke iz kojih su odnijele 900 tisuća kuna. Dio opljačkanog novca iskoristile su za rješavanje financijskih dugova. Dvije razbojnice imaju obitelj i djecu, a od ranije su poznate po kaznenim djelima.

Za prvu pljačku, koja se dogodila na Laništu 25. studenoga prošle godine, osumnjičena je i zaposlenica banke, radi prikrivanja pljačke. Sve tri osumnjičene privedene su i Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Maskirana fantomkom i kapuljačom od jakne 48-godišnjakinja upala je u banku na Laništu prije zatvaranja, prišla 49-godišnjoj zaposlenici i zaprijetila joj pištoljem. Kasnije se ispostavilo da je riječ o plastičnom pištolju.

Naredila je svima da legnu na pod. Djelatniku banke naložila je da joj preda novac, da bi ih potom sve zaključala u jednu prostoriju. Potom je izašla iz banke s 200.000 kuna i pješice se uputila prema najbližoj autobusnoj stanici.

Iste večeri nazvala je tu zaposlenicu, inače prijateljicu, koja joj je rekla da ju je prepoznala. U zamjenu za šutnju tri dana kasnije pljačkašica joj je dala 100 tisuća kuna.

U ožujku se prvoosumnjičena 48-godišnjakinja odlučila na novu pljačku, ovaj puta s 50-godišnjakinjom.

U poslijepodnevnim satima, nakon što su se uvjerile da u banci nema klijenata, upale su u poslovnicu Splitske banke u Maksimirskoj.

Djelomično maskirane uperile su plastični pištolj u djelatnicu i tražila od nje novac. U isto vrijeme, njezina suradnica naredila je zaštitaru da legne na pod i razoružala ga. Potom su iz sefa uzele 700.000 kuna, sve nazočne zatvorile u stražnju prostoriju, zaključale banku i otišle na tramvajsku stanicu.

Nekoliko dana kasnije prvoosumnjičena je trećeosumnjičenu prijateljicu ponovno nagradila za šutnju, ovoga puta sa 185 tisuća kuna.

Policija je pronašla dio plijena, i to oko 200 tisuća kuna te brojne dokaze koji nedvojbeno potvrđuju da uhićena trojka stoji iza dviju pljački poslovnica Splitske banke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:20