LAŽNE DJELATNICE DOMA ZDRAVLJA

FILMSKA POTJERA U NOVOM ZAGREBU Policija stala na kraj ženskoj bandi kradljivica!

Arhivska fotografija
 CROPIX

Novozagrebački policajci uhitili su u utorak u pola bijela dana tročlanu žensku bandu lažnih djelatnica Doma zdravlja i to nakon što im se, dok su išli na sasvim neku drugu intervenciju, u naselju Utrina učinilo sumnjivo vozilo u kojem sjede žene i koje prebiru po vrećama.

Stotine tisuća žitelja Novog Zagreba tek može djelomično odahnuti uhićenjem triju dama, od kojih je jedna maloljetna a druge dvije imaju 21 i 29 godina. Naime, pretpostavlja se da u prevarantskim akcijama nisu bile same ali jer ih se sad, trenutno kazneno goni, samo za jednu drsku krađu i to na štetu 75-godišnje F.P. koju su nasamarile sat vremena prije uhićenja u njezinom stanu u Šišićevoj ulici.

Očajnoj umirovljenici su nešto iza podne kradljivice pokucale na vrata i to nakon što su se dan ranije telefonski najavile da bi joj 'preventivno došle izmjeriti tlak i kolesterol'. Vremešna žena je povjerovala u dobronamjernost telefonskog poziva pa je sutradan gošće olako pustila u stan. I dok ju je jedna 'pregledavala' pokušavajući ustanoviti njezino zdravstveno stanje, druge dvije su iz njezina stana ukrale nakit, novac i cigarete ukupne vrijednosti oko 10.000 kuna. Ubrzo je 'tretman' prekinut te su pobjegle iz zgrade van, sjele u automobil i odvezle se malo dalje kako bi proučile i podijelile plijen.

Tada nisu ni naslućivale da ih je 'snimilo' budno oko policajke koja je žurila na na intervenciju, i koja je, kad je završila intervencija, vratila se na spomenuto mjesto. No sumnjivog auta više nije bilo tamo. Međutim, ubrzo su u susjednoj ulici policijska patrola je uočila traženi automobil pa se filmska akcija, dok im je vozilo s tri žene bježalo, nastavila kroz labirint uličica Skokovog i Fanceljevog prilaza, a finiširala se ispred kućnog broja 5. Šišićeve ulice, na očigled prolaznika i šokiranih stanara. Policajci su bježeći auto presreli te uhitili dame koje su kod sebe imale zlatninu i masažere, a ono što je, pak, istražiteljima zadalo toga trenutka muku je „čije je to zlato?“.

Ubrzo je pokradena 75-godišnjakinja s početka priče zavapila u pomoć na telefon 192 da je pokradena pa je mozaik kompletiran, a tročlana banda završila je u postaji na kriminalističkom istraživanju. Riječ je o recidivisticama od prije poznatim policiji, a protiv njih je u konačnici podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 17:34