JUTARNJI PRVI SAZNAJE

EKSKLUZIVNO Srbijanska policija: 'Uhapsili smo krivog! DNK dokazao, Dejan G. nije ubio Selenu!'

NOVO 10:34 Dejan G., osoba koj u je novosadska policija jučer u 15 sati uhitila u njegovoj autopraonici u Petrovaradinu definitivno nije ubojica Meksikanke Selene.

To je službeni stav novosadske policije koja je u širokoj akciji i suradnji s hrvatskim kolegama obavila potragu za mogućim ubojicom

DNK profil kojega je hrvatska policija dostavila srpskim kolegama nije onaj kojega ima Dejan G., što je bio ključni dokaz, i razlog da ga se nakon noćašnjeg zadržavanja u policiji u Novom Sadu pusti kući.

U akciji su provjerene sve osobe koje imaju automobil škoda octavija novosadskih registracijskih oznaka, ali i druge, među kojima je bio spomenuti Dejan G., jer on je vlasnik automobila Ford, sive metalik boje slične onoj koja se spominjala u istrazi ubojstva.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Srbijanska je policija, prema ekskluzivnim saznanjima beogradskog “Blica”, utvrdila identitet Novosađanina s nadimkom Reksi, kojega hrvatska policija sumnjiči da je 22. kolovoza na Marjanu u Splitu nožem ubio Meksikanku Selene Margarit Graciano Macedo (31). Kako saznajemo, srbijanska policija privela je nekoliko osoba radi rasvjetljavanja slučaja ubojstva meksičke turistkinje. Privedenima će biti uzeti DNK uzorci radi uspoređivanja s materijalnim dokazima, prenosi Slobodna Dalmacija.

Hrvatska policija do Reksija je došla na osnovi dresa nogometnog kluba “Milan”, koji je pronađen u ruksaku u blizini tijela ubijene Meksikanke. Kako je kasnije utvrđeno u policijskom razgovoru sa svjedocima, takvu je majicu nosio muškarac, koji se odmarao u Splitu, a koji je vozio “škodu octaviju” novosadskih registracija.

Često idem u Hrvatsku

“Blic” je u telefonskom razgovoru pokušao uspostaviti kontakt s Novosađanima koji su ljetovali u Splitu, a mogu se dovesti u vezu s monstruoznim zločinom počinjenim na Marjanu.

- Vjerojatno ste čuli da je tamo ubijena djevojka iz Meksika, i da hrvatska policija sumnjiči osobu koja je vozila “škodu octaviju” sa novosadskom registracijom - počeli smo razgovor s osumnjičenim, čiji će identitet, u interesu istrage biti N. N..

- Ne znam, ja sam bio tamo ljetos, tri puta, ali ja ne vozim “octaviju”. Nisam ni čuo za to ubojstvo. Čitao sam u novinama za neki autobus koji se survao s puta, za požar, ali nitko nije ni spomenuo ubojstvo te djevojke - odgovorio nam je Novosađanin.

Koristio narkotike

- A jeste li možda sreli nekog s “octavijom” novosadske registracije?

- Nisam. Nikoga od naših nisam sreo tamo. Ja često idem u Hrvatsku, imam tamo prijatelje, ali... Znate da ste me zvali za neku lijepu stvar, pa da o tome pričamo, ali ovako... - završava razgovor Novosađanin.

U trenutku razgovora, ovaj Novosađanin je već bio pod nadzorom policije.

- Ubrzo će se znati je li ova osoba zaista umiješana u zločin počinjen u Splitu. Provjerili smo sve osobe iz Novog Sada koje su ovoga ljeta bile u Splitu - kažu u MUP Srbije.

Krivnju ili nevinost u ovom slučaju bit će lako dokazati jer je ubojica nesretne Meksikanke za sobom ostavio DNK tragove, otiske prstiju, a nađen je i nož kojim je počinjen zločin, kao i dres AC “Milan” koji je nosio mogući ubojica, a na kome je pisalo “REK.I”. Upravo je taj dres i naveo hrvatsku policiju na Novosađanina, jer su radnici lokalnih restorana tvrdili da je spornu crveno-crnu majicu talijanskog nogometnog kluba nosio Srbin, koji je vozio “škodu octaviju” novosadskih registracijskih oznaka. Novosađanin, koji odgovara opisu što ga je hrvatska policija uputila srbijanskom MUP-u ima kazneni dosje.

- Neka djela su mu zastarjela, a u postupku protiv njega je jedno djelo vezano za oružje. Imamo informacije, i da je koristio narkotike - kaže izvor “Blica” iz srbijanskog MUP-a, prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:36