KRVAVA LANJSKA NOĆ VJEŠTICA

EKSKLUZIVNO: SNIMKE BRUTALNOG NAPADA U ŠOPING CENTRU Uzeli lanac i nož pa Drakuli razbili glavu, a Zubić vilu porezali po licu!

Bojan S. (Zubić vila) i Matija O. sredili su pijanog i agresivnog Pavla H. Ovaj je otišao po pojačanje i krenula je kaznena ekspedicija
 Jutarnji list

Bio sam na izlasku u gradu jer je te večeri bila Noć vještica. Bojan i ja smo bili maskirani. Ja u Drakulu, tako da sam bio sav u crnom, s plaštom i šeširom, dok je Bojan bio Zubić vila, sav u bijelom, u bijelim štramplama i bijeloj haljinici.”

Bezazleni susret

Ovako je za Tomislava P. prije gotovo godinu dana počeo izlazak u grad s prijateljima na Halloween. Međutim, samo nekoliko sati kasnije, u ranim jutarnjim satima 1. studenoga, Noć vještica će se za njega i dvojicu njegovih prijatelja zaista pretvoriti u noć iz pakla. Nakon bezazlenoga susreta i svađe sa slučajnim prolaznikom, on i njegovi prijatelji postat će najprije akteri tučnjave, a zatim i žrtve brutalnog fizičkog napada koji će za njega završiti prijelomom lubanje i ruke te će se teško ozlijeđen probuditi u bolnici s amnezijom. Ni njegovi prijatelji Bojan S. i Matija O. neće proći bez ozljeda. Mladići koji su ih napali Pavle H. (24), Hrvoje Ž. (30) i Adrian L. (26) završit će u Remetincu s optužbama za pokušaj ubojstva - Pavle H. čak za trostruki. Sve se odvijalo u sklopu shopping centra Prečko gdje su prolaznici tog jutra oko 6.45 sati prisustvovali brutalnim scenama tučnjave te nadrealnim prizorima kako Zubić vila i Drakula trče hodnicima centra, a progoni ih mladić krvava lica s golemim nožem u ruci. Dio ovih prizora zabilježit će i nadzorne kamere shopping centra, a snimke je državno odvjetništvo priložilo kao dokaz optužbe.









Trenirao ultimate fight

Sukob se dogodio sasvim slučajno. Naime, nakon cjelonoćnog izlaska po zagrebačkim klubovima, Bojan S., Tomislav P. i Matija O. su zajedno s još jednom prijateljicom otišli u centar u Prečkom kako bi u pekarnici nešto pojeli. Tamo su susreli vidno pijanoga Pavla H. kojega nisu poznavali, no osim alkoholiziranosti, primijetili su i da je vidno “izubijan”. Na čelu je imao ranu prekrivenu flasterom te ozlijeđenu nogu. Ubrzo im je Pavle H. počeo dobacivati kako su odjeveni, a najviše se okomio na Bojana koji je bio kostimiran u Zubić vilu. Premda su mu ova trojica govorila da prestane, svađa se polako intenzivirala te je Pavle H., prema iskazima žrtava, odjednom bez upozorenja nokautirao Tomislava P. Vidjevši da im je napao prijatelja, na njega su skočili Matija O. i Bojan S., a usprkos kostimu Zubić vile, Bojan S., koji je inače trenirao boks i ultimate fight, i njegov prijatelj brzo su “složili” Pavla H na pod.









Premda su kasnije tvrdili da ga nisu jako udarali, prema snimkama s nadzornih kamera čini se da je dobio nekoliko udaraca, a i njihova prijateljica povikala je da ga prestanu tući.

Međutim, tu se događaj tek zahuktava. U roku od samo nekoliko minuta Pavle H. odlazi do obližnje kuće svojih prijatelja iz kvarta te kaže da je napadnut, pa kreće kaznena ekspedicija. Pavle iz kuhinje uzima veliki kuhinji nož, a s njime se u shopping centar vraćaju i prijatelji Hrvoje Ž. i Adrian L. Vidjevši da su nadjačani, Bojan, Tomislav i Matija počinju bježati. Bojan S. pokušava umaknuti u pekarnicu, no tu ga sustiže Pavle H. s nožem. Najprije ga udara lijevom šakom u glavu, a zatim prema njemu zamahuje i rukom u kojoj ima nož. Posjekao ga je po čelu. Zatim ga pušta da izađe iz pekarnice, da bi onda za Bojanom i njegovim prijateljima počela potjera. U sve se uključio i pas lutalica koji se odnekud pojavio i počeo veselo trčati za Drakulom, Zubić vilom i njihovim progoniteljima.

Cipelarenje na tlu

Nakon toga stvari postaju brutalne. Dok Bojan uspijeva pobjeći, Pavle H. sustiže Tomislava te ga teško premlaćuje. Tužiteljstvo ovo karakterizira kao pokušaj ubojstva, dok se Pavle H. brani kako ga nije želio ubiti, već samo istući. Malo dalje Hrvoje Ž. sustiže trećega bjegunca Matiju O. te ga najprije on, a zatim i njegovi prijatelji bacaju na pod i cipelare, a prema optužnici Hrvoje ga je udarao i metalnim lancem. Suđenje, koje traje na zagrebačkom Županijskom sudu, trebalo bi se nastaviti u listopadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 16:35