SLUČAJ TURIST

DVOSTRUKO UBOJSTVO U OSIJEKU Ključni svjedok koji zna tko je ubojica i naručitelj u strahu za život

OSIJEK - U pratnji nekoliko pravosudnih policajaca na osječki Županijski sud u srijedu je došao ključni svjedok u slučaju Turist. Riječ je o osobi koja je policiji ispričala svoja saznanja o ubojstvu osječkog poduzetnika Pere Martića (38) i njegove prijateljice Jadranke Modrić (26) u noći sa 26. na 27. ožujka 2004. godine u bivšem osječkom hotelu Turist.

Taj je svjedok, naime, policiji ispričao kako mu je njegov prijatelj Davor Čizmok (33) u više navrata pričao da je upravo on ubio Martića i Modrić i to po narudžbi njihova zajedničkog prijatelja Damira Handanovića (33).

Na temelju njegova iskaza i dokaza prikupljenih tajnim praćenjem i snimanjem njegovih razgovora s Čizmokom i Handanovićem, policija je ovu dvojicu Osječana uhitila, a DORH podnio optužnicu kojim ih tereti za dvostruko ubojstvo, odnosno naručivanje ubojstava. Motiv je navodno bilo preuzimanje unosnog posla automat kluba i aparata za igre na sreću koje je vodio Martić.

Svjedočenje ključnog svjedoka optužbe bilo je zatvoreno za javnost zbog, kako je obrazloženo, bojazni za njegovu sigurnost. On je, kako doznajemo, u svom iskazu potvrdio sve što je rekao i tijekom istrage, dok je obrana njegov iskaz nazvala nesitinitim, o čemu, kako su kazali, govore i kontrolni dokazi, koji prema njihovim riječima, opovrgavaju svjedokove tvrdnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. kolovoz 2024 14:50