DOLIJALE KRADLJIVICE

Dvije žene na području Splita iz stana ukrale stvari vrijedne čak 130.000 eura

Krale su odjeću, osobne predmete, bicikle, audio uređaje... Također, pronađen je i veći broj otuđenih umjetničkih slika

Ilustracija

 Damir Krajac/Cropix

Splitski policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvije kradljivice koje su na ukrale stvari u vrijednosti od 130.000 €.

Kako je objavljeno, policijski službenici Druge policijske postaje Split, u suradnji s djelatnicima Službe općeg kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 42-godišnjakinjom i 26-godišnjakom za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su ostvarili obilježja kaznenog djela Teška krađa.

Nakon što je policijskim službenicima Druge policijske postaje Split podnesena prijava o provali u stan na području Splita, započeli su intenzivno kriminalističko istraživanje koje su danas dovršili. U samo nekoliko dana utvrdili su identitet osoba koje su se dovodile u vezu s događajem, pronašli ih, uhitili i doveli u službene prostorije.

Pronašli su i veliku većinu otuđenih stvari - odjeću, osobne predmete, bicikle, audio uređaje. Također, pronađen je i veći broj otuđenih umjetničkih slika. Ukupna vrijednost otuđenih stvari procijenjena je na više od 130.000,00 €.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 42-godišnja žena i 26-godišnji muškarac zajednički i dogovorno prema unaprijed stvorenoj namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi provalili u stan i otuđili veliki broj vrijednih i skupocjenih predmeta čime su ostvarili obilježja kaznenog djela Teška krađa iz čl. 229 Kaznenog zakona RH.

Danas će uz kaznenu prijavu biti predane pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:29