DJEČAK SA ŠIBICAMA

Dubrovnik: Slavonski piroman 'pali se' na kemijske WC-kabine!

 Sinisa Sunara / CROPIX

DUBROVNIK - Dežurni istražni sudac Istražnog cerntra Županijskog suda u Dubrovniku Zlatko Vranješ odredio je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te uništenje i oštećenje tuđe stvari 48-satno zadržavanje za 19-godišnjeg Stjepana N. iz mjesta Oriovac u Brodsko-posavskoj županiji.

Stjepan je osnovano sumnjiv da je u nedjelju 14. kolovoza duž šetnice ispod dubrovačkog kampa “Solitudo” na Babinu kuku, u razdoblju od 13 do 13,50 sati namjerno izazvao četiri požara na otvorenom prostoru u kojima je izgorjelo oko 330 četvornih metara suhe trave i niskog raslinja te jedan požar u kabini kemijskog WC-a na plaži.

Svi su požari ugašeni zahvaljujući brzoj intervenciji dubrovačkih vatrogasaca, a osumnjičeni je piroman ubrzo nakon toga uhićen nedaleko mjesta izbijanja požara koja su bila u radijusu od 500 metara.

Stjepan je potom doveden u prostorije PU dubrovačko- neretvanske na kriminalističku istragu tijekom koje je utvrđeno da je već i prije, kao 17-godišnji maloljetnik počinio slično kazneno djelo. Naime, i u Slavonskom Brodu je podmetnuo požar u mobilnoj kabini kemijskog WC-a, ali nismo uspjeli doznati kakav je sudski pravorijek ishodio kod nadležnog suca takav čin slavonskog piromana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 00:24