ZAPLJENA DROGE

Dubrovnik: Kod Albanaca otkriveno 105 kg skunka vrijednog 5 milijuna kuna

Vrijednost zaplijenjene marihuane je oko 1,6 milijuna kuna dok bi u uličnoj preprodaji ta vrijednost iznosila preko 5 milijuna kuna
 PU Dubrovačka-neretvanska

DUBROVNIK - Granična policija PU dubrovačko-neretvanske i Carinarnica Dubrovnik postigli su novi uspjeh: na graničnom prijelazu Karasovići na Debelom Brijegu presjekli su međunarodni lanac krijumčarenja marihuane. Pri graničnoj kontroli šlepera albanskih registracija kojim je upravljao 32-godišnji Albanac u zadnjem dijelu teretnom prostora vozila otkriveno je točno 105,75 kg genetski modificirane marihuane.

Na konferenciji za medije, održanoj u dubrovačkoj PU, načelnik PU za drogu Hrvoje Neusidl i načelnik policijske postaje Gruda na čijem se području nalazi GP Karasovići Pero Matić te glasnogovornica PU Marija Gjenero upoznali su medije o otkriću do kojeg je došlo u subotu 21. travnja oko 8,50 sati. Kontrolom je između paleta na kojima su se nalazili kameni komadi raznih oblika primjećena crna torba. Temeljem sudskog naloga izvršena je detaljna pretraga teretnog i priključnog vozila i otkrivene su četiri crne torbe s ukupno 50 paketa oblijepljenih ljepljivom trakom unutar kojih je bio "skunk" izvrsne kvalitete: sami vršci genetski modificirane marihuane kojoj je podrijetlo iz Albanije.

Vozač i suvozač su uhićeni te dovedeni u policijske prostorije na krim-istragu a zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga očekuje se kako će u nedjelju, u poslijepodnevnim satima biti privedeni sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku.

- Vrijednost zaplijenjene marihuane je oko 1,6 milijuna kuna dok bi u uličnoj preprodaji ta vrijednost iznosila preko 5 milijuna kuna. Ovo je najveća zaplijenjena količina marihuane na području dubrovačke PU u posljednjih nekoliko godina, a već druga veća zapljena ove godine u kojoj je u veljači, na istom graničnom prijelazu, zaplijenjeno 25 kg marihuane- istaknuo je Neusiedl da bi pročelnik Carinarnice Dubrovni Dubravko Grbić i načelnik Odjela za nadzor Petar Muhoberac naglasili su kako nije riječ o dojavi nego je otkriće rezultat plodonosne suradnje s PU, a djelatnici Carinarnice koji su otkrili drugu učinili su to temeljem dugogodišnjeg iskustva i intuicije.

Kako smo doznali, sve govori kako je droga bila namijenjena hrvatskom tržištu. Odredište kamena bilo je u Zagrebu te traje daljnja istraga kako bi se otkrile i procesuirale sve osoba koje su uključene u krijumčarenje narkotika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 23:26