LUDILO NA CESTI

Drogirani Ukrajinac napravio kaos: S petero ljudi u autu bježao policiji 30 km, izazvao je i nesreću!

Za njim su jurila čak četiri policijska vozila, a dva su ga čekala na raskrižju kako bih zaustavila.

Automobil drogiranog Ukrajinca

 Kaportal/

Drogirani 32-godišnji Ukrajinac napravio je pravi kaos na tridesetak kilometara ceste od Budačke Rijeke do Duge Rese bježeći policiji. Nakom lude potjere konačno je stao nakon što je prouzročio prometnu nesreću u Dugoj Resi. Sve detalje utvrdila je policija nakon kriminalističkog istraživanja, koje je u međuvremenu provela.

- Utvrđena je osnovana sumnja da je 3. travnja 32-godišnji državljanin Ukrajine, koji je upravljao osobnim automobilom poljskih nacionalnih oznaka, kao sudionik u cestovnom prometu iz obijesti teško kršio prometne propise i na kraju prouzročio prometnu nesreću - kažu u PU karlovačkoj.

Navode da su muškarca "policijski službenici od mjesta Budačka Rijeka u više navrata, radi kontrole pokušali zaustaviti, ali se on oglušio na naredbe policijskih službenika te grubo kršeći prometne propise i ugrožavajući druge sudionike u prometu, ali i živote petero putnika koje je prevozio, nastavio vožnju kroz mjesta Tušilović, Ladvenjak i Belajske Poljice do grada Duge Rese gdje je prouzročio prometnu nesreću".

- Tu je udario u osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnjak i pješice pobjegao s mjesta nesreće, ali su ga policijski službenici ubrzo pronašli i uhitili - navodi se u priopćenju.

Tijekom vožnje, osim što se nije zaustavljao na naredbe policijskih službenika, vozač se udaljavao povećanom brzinom po državnoj cesti D1, pretjecao kolonu vozila, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te vozio sredinom dviju prometnih traka i po nogostupu.

- Izvršenim preliminarnim testiranjem na droge kod vozača je utvrđena prisutnost droge u organizmu. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu protiv 32-godišnjaka će Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti podnesena kaznena prijava, navode u policiji.

Inače, za njim su jurila čak četiri policijska vozila, a dva su ga čekala na raskrižju kako bih zaustavila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 11:36