OBITELJSKO NASILJE

DRAMA U SISKU Posvađao se sa suprugom, zapalio stan pa odšetao! Stradao hrabri policajac

Paljenju je prethodila svađa sa suprugom, koja je zbog toga napustila stan, a on joj je zaprijetio da ukoliko ode iz stana on će ga zapaliti
 Neja Markičević / CROPIX

SISAK - Prava drama događala se u ponedeljak navečer u stambenoj zgradi Ulici Andrije Hebranga 40 u Sisku. Vlasnik stana Hase M. (66) nakon obiteljske svađe, zapalio je svoj stan, kojeg je prije zapaljenja izvana zaključao i mirno odšetao.

Paljenju je prethodila svađa sa suprugom, koja je zbog toga napustila stan, a on joj je zaprijetio da ukoliko ode iz stana on će ga zapaliti. Policiji je obiteljsko nasilje prijavio sin, no kada je ubrzo policija došla, stan je već gorio, a vlasnika palikuće nije bilo. Policija za njim traga.

U požaru je ozlijeđen policajac koji je došao na mjesto požara i hrabro je uletio u požar s namjerom da provjeri ima li koga u stanu. Nagutao se dima, noć je proveo u sisačkoj bolnici i u utorak ujutro pušten je kući. Zapaljeni stan teško je oštećen, a oštećenja je zadobilo i nekoliko stanova u stubištu, što od dima i čađe, što od vode kojom su vatrogasci gasili požar.

Kako doznajemo Hase M. otprije je poznat policiji, upravo zbog alkoholizma i obiteljskog nasilja. Više je puta bio u zatvoru. Susjedi nerado javno pričaju o njemu ne skrivaju strah i nelagodu od opasnog susjeda, koji je u dva navrata bio zvijezda crne kronike.

Prije 24 godine, 1991. ubio je čovjeka, a 2002. izazvao je talačku krizu, zatvorivši se sa sinom u stanu prijeteći da će se raznijeti sa osam kilograma eksploziva. Nakon nekoliko sati pregovora na prijevaru ga je svladala sisačka specijalna policija na čelu s tadašnjim načelnikom Sašom Smiljanićem, koji je odglumio televizijskog kamermana, a njegovi kolege policajci televizijske novinare, koje je Hase M. želio pustiti u stan kako bi javnosti poslao poruku o razlozima svojeg čina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:12