KRŠ I LOM U CENTRU

DRAMA U OSIJEKU 'Hitna je prošla kroz crveno! Žena je odgurnula dijete u kolicima u zadnji čas'

U nesreći na križanju Europske avenije i Radićeve ulice sudjelovalo je vozilo Hitne medicinske pomoći te četiri osobna automobila, od kojih su tri zapravo bili kolateralne žrtve sudara Hitne s BMW-om beogradskih registarskih oznaka. U sudaru je ozlijeđeno deset osoba, među kojima tri teže
 Emica Elveđi/CROPIX

OSIJEK - U višestrukom sudaru petero vozila koji se u nedjelju oko 16 sati dogodio u Osijeku ozlijeđeno je deset osoba, među kojima tri teže.

Svi ozlijeđeni su zbrinuti u osječkoj kliničkoj bolnici, a jedna od tri teže ozlijeđene osobe je na intenzivnoj skrbi, rekao je za Hinu glasnogovornik osječko-baranjske policije Vlado Krznarić.

U ovom događaju na križanju Europske avenije i Radićeve ulice sudjelovalo je vozilo Hitne medicinske pomoći te četiri osobna automobila, od kojih su tri zapravo bili kolateralne žrtve sudara Hitne s BMW-om beogradskih registarskih oznaka.

Naime, prema riječima očevidaca, do sudara je došlo kada je vozilo Hitne pomoći, žureći na intervenciju na Trgu Ante Starčevića navodno prošlo kroz crveno svjetlo i sudarilo se s BMW-om koji je u raskrižje ušao vozeći Radićevom ulicom iz smjera kina Urania.

Od siline njihova sudara nastradala su i vozila koja su na drugoj strani kolnika čekala da im se uključi zeleno svjetlo u Europskoj aveniji u smjeru Donjega grada, a neki od njih završili su u tramvajskoj postaji, na kojoj je u tom trenutku bila jedna djevojka koja je ipak netom prije udara uspjela pobjeći u stranu.

"Hitna je projurila kroz crveno, pri brzini s kojom su nas zaobišli par trenutaka prije - jedno 150km/h minimalno i par trenutaka kasnije udarila u BMW koji je prolazio kroz zeleno. Nisu bili u mogućnosti ništa učiniti, žena na stanici s djetetom odgurnula je dijete u kolicima i spasila mu živu glavu", izjavio je za portal Osijek031.com jedan od očevidaca.

U vozilima koja su sudjelovala u sudaru navodno je bilo ukupno 14 osoba, a vozača BMW-a iz automobila su izvlačili vatrogasci. Policija je izvijestila tek da je u tijeku očevid i da će o svim okolnostima nesreće izvijestiti po njegovu okončanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 12:27