IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

DRAMA U KRAPINI Vlak naletio na kamion pun opasnih kemikalija! Morali evakuirati zgradu Porezne

 JVP KRAPINA​

KRAPINA - Pukom slučajnošću izbjegnuta je veća tragedija kada je u četvrtak u 13,15 sati putnički vlak na pružnom prijelazu u Rendićevoj ulici u Krapini naletio na kamion! Bila bi to obična nesreća da kamion s natpisom Saponia nije prevozio bačve sa dušičnom kiselinom, natrijevim hidroksidom i nagrizajućom lužnatom anorganskom tekućinom.

Obzirom da je došlo do istjecanja i isparavanja kemikalija, evakuirani su svi zaposlenici obližnje zgrade Porezne uprave ispostave Krapina, a najveći obol u rješavanju problematike dali su JVP Krapina i Zagorska javna vatrogasna postrojba sa 14 vatrogasaca i pet vatrogasnih kola.

Kako doznajemo, 38-godišnji vozač kamiona M.M. ignorirao je zvučne i svjetlosne signale na pružnom prijelazu i nije vidio putnički vlak Đurmanec-Krapina koji je toga trenutka nailazio iz smjera Krapine. Vlak je prednjim dijelom udario u desni dio kamiona, a vozač je pukom slučajnošću prošao s lakšim tjelesnim ozljedama i uz prekršajnu prijavu.

Na mjesto nesreće odmah je pristigla policija, ali i vatrogasci koji su štetu sanirali sve do 19,30 sati do koliko je bio zatvoren promet navedenom dionicom. No tu za vatrogasce nije bio kraj obzirom da su i nakon operativnog dijela ostali preventivno dežurati na poprištu događaja cijelu noć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 00:08