IZVUKAO GA HGSS

DRAMA NA PLITVICAMA Japanac želio uslikati veliki slap pa pao 30 metara niz liticu, spasilo ga drvo!

Slunj, 170414.Ministar turizma Darko Lorenci pratio je vjezbu spasavanja HGSS-a koju su pripadnici HGSS-a izveli u kanjonu u Rastokama kod Slunja. Ministarstvo turizma svake godine za HGSS izdvaja milijun kuna, a ova vjezba spasavanja dio je posljednjih priprema za pocetak turisticke sezone.Na fotografiji: Vjezba spasavanja HGSS-a.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

ZAGREB - Mladog japanskog turista, koji je neoprezno pao sa stijene dok je želio uslikati veliki slap na Plitvičkim jezerima, brzom intervencijom s polovice stijene, gdje je mladog Japanca zaustavilo drvo, spasila je popodne gospićka Hrvatska gorska služba spašavanja.

U namjeri da dobije egzotičnu fotografiju velikog slapa, 24-godišnji japanski turist prekoračio je zaštitnu ogradu i neoprezno se približio samom rubu 80-metarske litice uz rub slapa.

Opčinjen lijepotom slapa, izgubio je pojam o opasnosti i već u idućem trenutku pao je s litice. No, nasreću, pad u sigurnu smrt zaustavilo je drvo koje je raslo iz stijene 30 metara niže. Rendžeri Nacionalnog parka Plitvička jezera su putem Centra 112 odmah zatražili intervenciju HGSS stanice Gospić, a brzom intervencijom gorskih spašavatelja neoprezni turist je zbrinut i osiguran.

Upotrebom posebne opreme i tehnike, unesrećeni je podignut natrag na vrh slapa gdje se potom za njega pobrinula ekipa hitne pomoći.

Dramatična akcija spašavanja završila je oko 17 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:31