KAZNENO PRIJAVLJENI

DOLIJALI RAZBOJNICI IZ BiH Prelazili granicu i pljačkali po kućama

 Srđan Vrančić/CROPIX

SISAK - Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, Federacije Bosne i Hercegovine, proveli kriminalistička istraživanja nad dvojicom državljana Bosne i Hercegovine, starih 22 i 31 godinu, zbog sumnje da su počiniti kaznena djela tri teške krađe provaljivanjem i jedne krađe.

Istraživanjem je utvrđeno da je ovaj dvojac u vremenu od 12. do 25. listopada u Velikom Obljaju, grad Glina, provalio u obiteljsku kuću 56-godišnjaka i ukrali nekoliko predmeta manje vrijednosti, da bi početkom studenoga ponovo provalili u kuću istog vlasnika i ukrali digitalni prijamnik za TV.

Također je utvrđeno da su u istom mjestu od 7. do 12. studenoga provalili u kuću 43-godišnjeg vlasnika gdje su ispreturali stvari, a potom su s tavana ukrali električnu i motornu pilu. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su od 8. do 30. studenoga u Malom Obljaju, grad Glina, s vikend kuće 61-godišnjeg vlasnika ukrali video kameru, a iz unutrašnjosti vikendice, koja je bila otključana, ukrali razni alat i posuđe.

Sveukupna materijalna šteta koju su pričinili ovim kaznenim djelima je oko 12.500 kuna. Protiv obojice su nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesene kaznene prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:17