MISTERIOZNA SMRT

DOBIO METAK U GLAVU U njujorškom parku pored javnog bazena ubijen ugledni hrvatski povjesničar

Klingerov je leš pronađen pored javnog bazena, a zasad je uhićen njegov prijatelj iz Queensa
 Dragan Matić/Cropix

Povjesničar William Klinger (42), rodom iz Rijeke, a porijeklom iz Pakraca, ubijen je proteklog vikenda u njujorškom Astoria Parku.

Kako je izvijestio New York Daily News, Klinger je pronađen u subotu oko 14:30 sati kako nepomično leži pored javnog bazena u sklopu parka u četvrti Queens. Imao je prostrijelnu ranu u glavi, ali još je navodno davao znakove života. Ambulantnim je kolima prebačen u bolnicu, no ondje je preminuo.

U ponedjeljak je njujorška policija na jednom od svojih službenih profila na Twitteru objavila da je osumnjičeni ubojica uhićen. Kako piše tršćanski Il Piccolo, vjeruje se da je Klingera ubio njegov prijatelj, američki državljanin Alexander Bonich (49), ali nikakvih dodatnih detalja zasad nema.

Ljudi iz susjedstva u Queensu kažu da ih je ubojstvo zgranulo. 'Ovo je grozno', izjavio je Michael Peters, koji u Astoria Parku često šeće sa svojim psom.

Klinger je u New York otišao na nekoliko mjeseci kako bi držao predavanja o Drugom svjetskom ratu. Rođen je 1972. godine u Rijeci, diplomirao je na Sveučilištu u Trstu, doktorirao u Firenci. Bio je oženjen i otac dvoje djece, živio je u talijanskoj Goriziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 08:34