BILO MU DOSTA SKRIVANJA

DIVLJAO U DOMU UMIROVLJENIKA Odbjegli šerif sa Trešnjevke sam se prijavio policiji

 Boris Kovačev/CROPIX

Pomahnitali 'šerif' Tomislav O.(34) koji je svojim divljačkim razbijanjem automobila a potom i pucnjavom iz pištolja sredinom veljače unio nemir i strah u privatni Dom za starije i nemoćne osobe na zagrebačkoj Trešnjevci, (u)vidjevši da neće pobjeći odgovornosti odlučio se sam prijaviti Državnom odvjetništvu na raport. Tjednima je bio u bijegu i skrivao sebe i svoje naoružanje, a na kraju će kazneno odgovarati za čak četiri kaznena djela - pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda, prijetnje smrću, oštećenje tuđe stvari i nedozvoljeno držanja oružja!

Podsjetimo, Tomislav se 17.veljače u 7 sati ujutro uhvatio u koštac sa nesuđenom ljubavi Tajanom K.M.(38) koja je ujedno i vlasnica staračnog doma te sa njezinim partnerom Dominikom P.(36). U okršaju je Dominik zadobio lakše ozljede glave jer ga je Tomislav lupao pištoljem a ono što je Dominika još više uznemirilo je i odakle je 'niknula' Tomislavova zaljubljenost u njegovu Tajanu.

Inače, Tomislavu to nije bio prvi vatreni grijeh. Davne 2001.godine pokušao je ubiti jednog muškarca u Zagrebu zbog čega je i odležao dugi niz godina iza rešetaka. A očevidom nakon njegovog posljednjeg ispada na Trešnjevci je utvrđeno da je u kobno vrijeme Tomislav ušetao u dvorište staračkog doma i ničim izazvan počeo pucati te koristiti impozantan repertoar psovki i prijetnji poput: "Zaklat ću te! Pucat ću vam u glavu!". Zatim je utrčao u Dom gdje se posvađao sa suprugom vlasnice Doma te ga krenuo mlatiti pištoljem po glavi. I dok je Dominik pokušavao spasiti živu glavu iz koje se, pritom, slijevala krv po majici, Tomislav je nastavio praviti nered u dvorištu. Zatim se okomio i na netom kupljeni Dominikov kombi parkiran na cesti ispred kuće. Na njemu je razbio sva stakla i pobjegao s pištoljem u nepoznato. Tajana se suprugu (o)pravdala da sa 'šerifom' nije bila u vezi već da ga je upoznala preko brata, a iz Vile Tajana su nam sat vremena nakon očevida kratko poručili "da se zapravo nije dogodilo ništa strašno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:38