ŠVERCER KOKAINA

Diler s Kariba osuđen na 13 godina zatvora ide na slobodu

Zagreb, 260313.Zupanijski sud na Zrinjevcu.Nastavak sudjenja Miroslavu Anicicu i drugima radi medjunarodnog sverca kokaina.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Miroslav Mike Aničić, kanadski Hrvat koji je nedavno i u ponovljenom suđenju za šverc 180 kilograma kokaina s Kariba u Hrvatsku nepravomoćno osuđen na kaznu od 13 godina zatvora, sljedeći tjedan vjerojatno će izići na slobodu.

Naime, Aničiću 29. srpnja istječe maksimalni rok istražnog zatvora, ukupno četriri godine.

Prilikom nedavno donesene presude na zagrebačkom Županijskom sudu Aničiću je određen obligatorni istražni zatvor jer je osuđen na kaznu veću od pet godina. U istoj se situaciji našao i njegov suoptuženik Nikola Katić koji je, međutim, prije izricanja presude zbog isteka maksimalnog pritvora pušten na slobodu.

Kada mu je sud nakon presude također odredio istražni zatvor, njegov se odvjetnik žalio Vrhovnom sudu koji je sada žalbu i uvažio, smatrajući da daljnjeg produljenja istražnog zatvora ne može biti. Zanimljivo je da je jedan član tročlanog vijeća Vrhovnog suda imao drugačiji stav te je zbog toga dao izdvojeno mišljenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:18