UBOJSTVO I POKUŠAJ SAMOUBOJSTVA

DETALJI TRAGEDIJE U KARLOVCU Snježana je danima proživljavala kalvariju, a nasilnog muža policija je pustila nekoliko sati prije ubojstva!

 Robert Fajt / CROPIX, facebook

Snježanu Matan, stručnu učiteljicu karlovačkog MIOŠ-a (Mješovita industrijsko-obrtnička škola), suprug Damir u ponedjeljak oko 17 sati bešćutno je ubio iz puške nakon čega je pokušao ubiti i prvog susjeda koji je intervenirao. Ali susjed je uspio pobjeći i alarmirati policiju pa se Damir potom zabarikadirao u obiteljskoj kući Bokeljske ulice gdje je, nakon dvosatne talačke krize, pucao i u sebe.

No, za razliku od Snježane kojoj nije bilo spasa, Damir je pokazivao znakove života pa je kolima Hitne pomoći pomoći prevezen u karlovačku Opću bolnicu gdje se tim kirurga intenzivno bori za njegov život.

Pregovori Damira s policijom trajali su gotovo dva sata, a susjedi su uvjereni kako je tragediji osim bračnih nesuglasica kumovao i alkohol.

Čim je naseljem Drežnik odjeknula pucnjava, Damir je u dvorištu počeo vikati: "Makni se, idi! Ubit ću i tebe!" Prijetnju ubojstvom izrekao je prvom susjedu i kumu Ivanu M. koji ga je pokušavao razuvjeriti da se problemi rješavaju na drukčiji način. Damira to nije zanimalo. Pušku je uperio prema supruzi i zapucao a onda i prema susjedu koji se, pak, spasio bijegom a navodno i činjenicom što se metak zaglavio u cijevi.

Ubojica Damir Matan; FOTO: facebook

Snježana navodno već danima proživljava kalvariju, a u nedjelju je pozvala policiju koja je Damira privela, ali i pustila jutro poslije, na dan ubojstva.

- Mi smo šokirani! Do kad će institucije gledati kroz prste nasilnicima? Snježana je bila vesela žena, ali o problemima nije pričala. Matani su odgojili dvije divne kćeri kojima će biti, ako otac preživi i vrati se pod njihov krov nakon par godina, biti izrazito teško – mišljenja su susjedi Matanovih.

Inače, noć prije ubojstva, Damir je na prijavu vlastite supruge proveo u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:41