ISPRED SHERATONA

DAN NAKON INCIDENTA Policija privela napadača na volonterku Građanske akcije. Riječ je o HDZ-ovcu

Volonterku Građanske akcije jedan od sudionika HDZ-ovog skupa gazio je nogom i vikao: 'Kurva me snima!'
 Građanska akcija/Facebook

ZAGREB - U PU zagrebačkoj danas su nam potvrdili kako se jedna osoba nalazi na obavijesnom razgovoru zbog sumnji da je povezana s incidentom koji se dogodio jučer ispred hotela Sheraton.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Nenadu Viduki (47) i HDZ-ov je vijećnik u zagrebačkom Mjesnom odboru Jarun.

BRUTALAN NAPAD Volonterku Građanske akcije HDZ-ovac gazio nogom i vikao: 'Kurva me snima!'

Podsjetimo, HDZ je jučer organizirao skup u povodu obljetnice smrti Franje Tuđmana. Okupili su se pripadnici Građanske akcije i mirno prosvjedovali.

Razvukli su i 10-metarski transparant s natpisom “Detuđmanizacija”. Djevojka, koja inače nije član akcije, nego volonter koji za njih povremeno snima kamerom, približila se skupu kako bi sudionike snimila izbliza. U tom trenutku jedan od njih je povikao “Kurva me snima!” i nasrnuo na djevojku.

Još jučer navečer policija nije imala osumnjičenika, no Građanska akcija je na svom Facebook profilu objavila fotografiju skupine ljudi ispred hotela, a za jednog tvrdila da je napadač.

Glasnogovornica HDZ-a: Navodnom incidentu nije svjedočio nitko, o njemu smo čuli iz medija

Glasnogovornica HDZ-a Dajana Antonija Bebek naglašava da je riječ o navodnom incidentu koji se dogodio ispred hotela, na cesti, a ne u prostoriji gdje se održavala tribina u povodu obljetnice smrti pokojnog predsjednika Tuđmana.

"Tribina je bila otvorena za sve zainteresirane građane. Nitko od organizatora nije svjedočio tom događaju ispred hotela. U stranci smo za njega saznali iz medija. Očekujemo da će nadležne institucije utvrditi tko je od sudionika incidenta kriv za to što se navodno dogodilo. Prije toga ne možemo govoriti o nikakvim eventualnim sankcijama", rekla je glasnogovornica HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:07