DOBIO 25 GODINA

'DAJ MI NOVAC, RASTRGAT ĆU TE!' Monstrum iz Pitomače brutalno silovao staricu koja je od ozljeda umrla, nakon zločina njenim novcem častio pola mjesta

Prije novog zločina Tomislav Trbojević (56) već je odležao 17 godina zbog ubojstva i silovanja
 Nikola Wolf / Podravski list

Tomislav Trbojević (56) pravomoćno je osuđen na 25 godina bezuvjetnog zatvora jer je 10. listopada 2015. godine u Radićevoj ulici u Pitomači opljačkao, pretukao i silovao 79-godišnjakinju, koja je od pretrpljenog šoka umrla. Trbojević je prije tog zločina u zatvoru već proveo 17 godina, također zbog ubojstva starije žene. Prvostupanjsku presudu potvrdio je ovih dana i Vrhovni sud.

Provalio u kuću

Trbojević je provalio u kuću 79-godišnjakinje. Znao je jako dobro da živi sama i to je vjerojatno bio ključ za odabir žrtve, a motiv je bio novac koji nije imao. Došao je do njezine kuće, rukom razmaknuo drvenu roletu i kroz otvoren prozor ušao u kuću.

Odmah ju je hladnokrvno zaskočio i udario šakom u nos.

- Daj mi novac, daj mi novac odmah, rastrgat ću te - zaprijetio je. Slomio joj je nos, a ona mu je predala sve eure i kune koje je štedjela za sprovod. Bacio ju je na krevet i silovao.

Prema nekim pričama, novac je razmijenio na kiosku snahe ubijene. U kafiće se vratio s hrpetinom novca i one koji su ga dotad gledali ispod oka kada ih je molio cigaretu ili koju kunu za pivo ili konjak - častio.

- Prvo je tražio cigarete na dug i rekao da će ih platiti kasnije - rekao je svjedok koji ga je vidio u Blue Caffeu u Pitomači.

Plaćao pića

- Vratio se u lokal s novcem. Naručivao je pića sebi i drugima, a potrošio je između 1000 i 1500 kuna. Tražio je da mu se zamijeni 100 eura, a u džepovima je držao još zgužvanih novčanica - rekao je na suđenju, koje je zbog brutalnosti bilo zatvoreno za javnost, svjedok iz kafića.

Sličan iskaz imao je i drugi svjedok, muškarac koji je s njim bio u drugom kafiću nakon zločina, pitomačkom Big Benu.

- Platio mi je piće, tražio da ga vozim doma, a platio mi je i gorivo - rekao je drugi svjedok na suđenju.

Tijekom suđenja negirao je optužbe. Sudska vještakinja za tekstilna vlakna potvrdila je da su na odjeći žrtve nađena čak 233 vlakna koja su istovjetna vlaknima s jakne optuženika, a jednako je inkriminirajući nalaz bio biološkog vještaka. Nađen je niz njegovih tragova. Majku je mrtvu pronašao sin koji ju je došao posjetiti. Trbojević je prije 20 godina u Bušetini kod Virovitice odvijačem nasmrt izbo ženu koju je potom silovao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:25