USRED NOĆI

ČUVAR POPULARNOG KLUBA JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU Kiša metaka iz automatskog pištolja zasula lokal u vlasništvu našeg poznatog boksača

Vlasnik bara, boksač Josip Granić, već je imao problema, a u listopadu je bio svjedok napada na nogometnog suca Brunu Marića
 Mario Todorić / CROPIX

Noćni čuvar u splitskom Moon baru u Ulici Matice hrvatske umalo je postao žrtva rafala iz vatrenog oružja kojima su u petak oko 3.50 sati izrešetana stakla i ulazna vrata.

Doznajemo da su u pucnjavi sudjelovale dvije osobe, od kojih je jedna pucala, a druga čekala u automobilu. Nakon ispaljenih 20-ak metaka su pobjegli. Kako doznajemo iz PU splitsko-dalmatinske, u ugostiteljskom objektu nalazila se jedna osoba koja nije ozlijeđena.

Ubojito oružje

Radi se upravo o čuvaru koji pazi na bar tijekom noćnih sati. Srećom, nije se našao na putanji metaka. Ekipa za očevid splitske policije, uz tragove na mjestu pucnjave, izuzet će i sve snimke videonadzora. Kod takvih situacija preklapanje tragova ukazuje da se isto oružje koristilo prilikom nekog drugog kaznenog djela. Po prvim podacima, na Moon bar se pucalo iz škorpiona. To je automatski pištolj, nešto veći od običnog, ali može pucati pojedinačno i rafalno.

Klub na meti

Ovo nije prvi put da je klub na meti. Prije tri mjeseca jedno od stakala propucano je iz pištolja. Ni tada nitko nije ozlijeđen. Nedugo prije u lokalu su zaprimili lažnu dojavu o bombi zbog koje je evakuirano 200-tinjak gostiju. Policija je tada pozvala pirotehničara koji je uz pomoć psa pregledao objekt. Vlasnik bara je poznati boksač Josip Granić. Njegov otac Dražen već tada je bio uvjeren da netko njegovu sinu pokušava napraviti probleme u poslovanju.

Josip je polovicom listopada bio jedan od gostiju i svjedok napada na nogometnog suca Bruna Marića u restoranu Epetion u Stobreču. Kako je tada rekao za naš list, išao je razdvajati sukobljene strane samo da spriječi razbijanje po restoranu u vlasništvu obitelji njegova prijatelja Marina Plosnića. Nije ni znao da je meta napada bio nogometni sudac Bruno Marić niti je pomogao bilo kojemu od ljudi iz njegova društva da svladaju momka koji ga je napao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 05:28