SUKOB NAVIJAČA

Crni epilog nogometnog derbija: Jednom Splićaninu slomljena čeljust, dok je drugi pokraden jer je 'tovar'

ZAGREB - Da nije poželjno priznati Dalmatincima u metropoli na dan nogometnog sraza Dinama i Hajduka da "dolaze s juga" odnosno da navijaju za "splitske bile", pokazaju posljednja dva ispada zagrebačkih huligana koji su u jednom od okršaja došljacima pokazali i svoje lopovske sklonosti.

Prijelom donje čeljusti, što su kasnije liječnici u KB Dubrava okvalificirali kao tešku tjelesnu ozljedu, zadobio je 20-godišnji Splićanin M.Z. kada su ga dvojica nepoznatih počinitelja točno u podne u subotu sačekala i pretukla na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru.

Njega su, naime, odmah po silasku iz autobusa koji je došao iz Dalmacije, napala prvo riječima dvojica 'domaćina' upitavši ga: "Jesi li došao na tekmu? Jesi li navijač?" Iako im je dao negativan odgovor, dvojac se nije libio ga napasti obzirom na splitski naglasak naslutivši da ih mulja. Nakon iskaljivanja bijesa, napadači su se izgubili u masi, a mladi je Splićanin prevezen Kolima hitne pomoći u bolnicu.

Animozitet prema navijačima Hajduka nije jenjavao ni 25 minuta nakon utakmice na zagrebačkom Maksimiru kada su dvojica domaćih huligana - lopova pokrala na sred Ulice Kralja Zvonimira 18-godišnjeg Splićanina Juru T. i to nakon što su mu rekli: "Tovare, daj torbu!" Zahvaljući promptnoj reakciji policajaca koji su bili u blizini, ruka pravde odmah je sustigla 21-godišnjeg M.B. i 27-godišnjeg I.B.

Razbojnici koji su Juri uporabom tjelesne snage strgnuli s ramena ruksak u kojem je bilo nešto novca i dokumenti odvedeni su u policijsku postaju na kriminalističku obradu a potom i na 'ispovjed' pritvorskom nadzorniku.

Kako doznajemo, mlađi kradljivac se već od ranije ogriješio o zakon zbog niza imovinskih delikata i zloporabe droga, dok je njegovom šest godina starijem prijatelju ovo prvi ulazak u kaznene evidencije.

Inače, bilo je burno i u zoni stadiona. Prije, za vrijeme i nakon utakmice na kojoj je nazočilo oko 9000 tisuća gledatelja u policijske prostorije doveden je 61 navijač od čega 40 gostujućih i 21 domaći. Čak 49 navijača bilo je pod utjecajem alkohola, šest ih je narušavalo javni red i mir, kod petorice je pronađena pirotehnika, dok je kod jednog pronađena droga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:59