NJEGOVA ISTINA

Joško Kerum: Udarali su me nogama u glavu, napadali s leđa, vrijeđali me...

Split, 270710.Josko Kerum, sin gradonacelnika Splita Zeljka Keruma.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX

Nakon što su Josip Baliban, predsjednik Torcide Brda, i Zoran Radić u ‘Slobodnoj’ iznijeli svoju strane priču o incidentu u kojem je sudjelovao sin splitskoga gradonačelnika Joško Kerum , tvrdeći da je on nasrnuo na njih, novinama se javio i sin Željka Keruma . Joško Kerum je ispisao svoju stranu priče, koju bez kraćenja prenosimo u cijelosti.

- Ovo je izjava koju sam dao na policiji. Bila je subota 20. 8. 2011., u 23.10 sati, ja - Joško Kerum, Ante Maršić i Ivan Komar krenuli smo put TC-a “ Joker” vozeći se Velebitskom ulicom. Na križanju Velebitske i Dubrovačke bilo je upaljeno crveno svjetlo, pa smo stali u traku iz koje se može voziti samo desno, te mi je netko svirnuo, na što sam uzvratio jer sam mislio da me netko pozdravlja. Potom sam vidio auto (u vozilu su se nalazile dvije djevojke te Josip Baliban i Zoran Radić) koji se nalazio u srednjoj traci koja vodi pravo.

Upitao sam vozača što mu treba, a Josip Baliban mi je na to odgovorio:

“Šta si ti umišljaš?”

U trenutku se upalilo zeleno svjetlo i J. Baliban mi je rekao da stanem sa strane. Ja sam krenuo te je Baliban iz srednje trake uletio u moju, a kako to nisam očekivao, skoro sam se zabio u njega. Zatim je Joško Baliban krenuo desno i naglo zakočio na zebri, premda nije bilo nikoga, te sam se ja, da ga ne udarim, naglo prestrojio u drugu traku i u tom trenutku je Baliban naglo otvorio vrata i njima udario u moje vozilo. Zaustavljam auto na autobusnoj stanici te izlazim iz auta sa svojim prijateljima, dok se prema meni kreću Josip Baliban i Zoran Radić. Govori im da je sve O.K., a Baliban mi na to kaže:

“Oćeš da te udarim glavom o glavu?”

Rekao sam da nema potrebe za tim i da nisam ništa učinio, a Baliban me zatim opalio glavom u predjelu zubi. Tada mi se zacrnilo pred očima. Odmaknuo sam se dva koraka unatrag, osjetio sam da mi je usna napukla. Zatim sam lijevom rukom odgurnuo Balibana za glavu i pošto je bio u alkoholiziranom stanju, on pada na cestu, a u tom trenutku me udara Zoran Radić desnim highkickom - udarcem nogom u glavu. Ostajem na nogama i govorim mu da se ne miješa.

Tu uskače moj prijatelj Ivan Komar koji je gurnuo Radića na cestu, a Baliban se diže s poda i dalje ide put mene. Govorim mu da je policija 200 metara niže i da se ne tučemo da ne dobiju prijavu, na što mi on odgovara:

“Ja iman 50 prijava, a ti nemaš nijednu, boli mene k.... za još jednu.”

Tada kreće put mene te ga ja opet lijevom rukom bacam na pod. U tom trenutku dotrči Radić i opet me udari desnim highkickom u glavu, a ja mu kažem: “Šta je tebi, makni se od mene?” I on se odmakne, a zatim se Baliban ponovno diže i otvara vrata mog automobila i govori:

“Sad ću ti skakat po autu.”

Govorim mu da se odmakne i da mi ne radi to, ali Baliban krene na mene, pa sam ga opet lijevom rukom bacio na pod. Tada su dotrčali moji prijatelji Ivan Komar i Ante Maršić, držali su Balibana na podu i hrvali se s njim, a pritom su obojica ozlijedila desnu šaku, a dok se to odvijalo s druge strane, Zoran Radić me opet udara desnim highkickom u glavu, te smo obojica stala u gard. Onda sam mu rekao:

“Aj, sad se potuci kad si me tri puta s leđa nogom udario”, ali dolazi policija, a Zoran Radić počinje bježati, no policajac ga sustiže i odvodi.

U to se Baliban diže s poda i govori mi: “Reci im da se znamo.” To mi je rekao jer je htio izbjeći prekršajnu prijavu. Policajcu sam odgovorio da nemam pojma tko je on. Policija nas je sve pokupila i odvela u prvu policijsku postaju.

- To je sve što imam reći i to je istina - napisao je Kerum u pismu Slobodnoj Dalmaciji .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:43