INCIDENT U VLAŠKOJ

‘Ugostitelj mi razbija stakla jer ne dajem suglasnost za živu muziku’

 Marko Todorov/CROPIX

- Otkako sam vlasniku kafića odbio dati suglasnost za živu muziku, počeli su moji problemi. U noći s ponedjeljka na utorak porazbijao mi je stakla prozora - žali se Tihomir Medvešek iz Vlaške ulice u središtu Zagreba.

Kaže da ga je usred noći, oko 2 sata ujutro, najprije probudilo zvono portafona. Još se nije uspio ni snaći, a uslijedila je lomljava stakala uličnih prozora njegova stana na prvom katu.

- Tri dvostruka prozora razbijena su, a kroz ovaj ovdje proletjela je drvena cjepanica koju sam poslije našao na podu. Policajci su je uzeli nakon očevida. Sumnjam da je to učinio vlasnik kafića, koji je u doba pretvorbe postao vlasnik nekad uglednog državnog restorana iz kojeg nikada nije dopirala buka. Sada se glazba ori i do pola tri ujutro, a često i kasnije čujemo pijane goste kako galame. Svjesni smo činjenice da živimo u središtu grada i da je ispod nas ugostiteljski objekt, ali javni red i mir je javni red i mir i svatko ga treba poštovati. Na žalost, u ovom gradu neki su iznad zakona - zaključuje ogorčeni umirovljenik. Inače, Tihomir Medvešek tvrdi da ovo nije prvi put kako doživljava neugodnosti u susretima s ugostiteljem.

- Dovikuje mi uvrede, a jedanput me u prolazu pljunuo. Iz čiste obijesti mi usred noći ljepljivom trakom fiksira tipku portafona. Bušio mi je guma na mojem fići i razbio stakla na Peugeotu 404. Čini mi se da želi da se supruga i ja odselimo odavde, ali ovo je moj dom od djetinjstva i nemam namjeru otići - poručuje Medvešek.

Do vlasnika lokala nismo uspjeli doći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 20:57