I ONI BI AZIL?

SIRIJAC I PALESTINAC UHIĆENI U KRAĐI Tražitelji azila provaljivali u aute po Novom Zagrebu

 Nenad Dugi/CROPIX

ZAGREB Dvojica tražitelja azila koji već neko vrijeme borave u hotelu 'Porin' u novozagrebačkim Dugavama, izigrala su povjerenje sustava koji im je objeručke pružio utočište od smještaja i hrane, pa sve do zdravstvene zaštite i džeparca! Naime, u gluho doba noći u utorak 19-godišnji Sirijac K.L. i 34-godišnji Palestinac Y.C. zatečeni su u susjednom naselju kako provaljuju u automobile!

Odabrali su parkiralište Kombolove ulice smješteno uz školsko igralište koje dijele s jedne strane Opća i Jezična gimnazija te s druge strane Ugostiteljska škola. Pojedinim stanarima koji su oko jedan sat iza ponoći šetali svoje kućne ljubimce, dvojica stranaca su bila sumnjiva. Sumnje su se, na kraju, pokazale i opravdanima.

'Motali su se kao stršljenovi između automobila i pogledavali kroz prozore ima li što zanimljivo u autima. Ubrzo je stigla policija', priča nam jedna od stanarki novozagrebačkih Utrina. Policijska patrola lopovskom sirijsko-palestinskom dvojicu pomrsila je planove stavivši im lisice na ruke.

Prema prvim informacijama, dvojica stranaca su uhvaćena u provali u automobile Škoda Rapid i Renault Twingo zagrebačkih oznaka! Sa sobom su imali i odgovarajući alat kako bi si olakšali posao. Novozagrebački policajci su ih priveli u policijsku postaju na kriminalističku obradu kojom će se vidjeti imaju li njih dvojica ikakve veze s još nekim provalničkim aktivnostima koja su se zaredala na području Novog Zagreba proteklih tjedana.

Osim njih, u auto-lopovluku je sat vremena kasnije, također u Novom Zagrebu, uhvaćeno još dvoje ljudi. Dok su sa Renault Megana skidali ratkape, policajci su uhitili 50-godišnjeg R.K. i njegovog 22-godišnjeg pomagača S.E.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:33