UHIĆENJA U DUBROVNIKU

Šverceri 2,5 kg heroina pali zbog droge u anusu

Petorku osumnjičenu za šverc heroina iz BiH i njegovo distribuiranje po Hrvatskoj uhitili su dubrovački policajci krajem prošlog tjedna. Riječ je o nastavku policijske akcije Gladius, a osumnjičene dilere policajci su pratili punih pet mjeseci.

PNUSKOK, SIPA BiH i krim policija sumnjiče ih da su od početka godine iz BiH u Hrvatsku, točnije na područje Dubrovnika i Imotskog, prošvercali najmanje 2,5 kilograma heroina vrijednog oko milijun kuna.

USKOK i SIPA

Istražitelji smatraju da se petorka udružila radi neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su četvorici lisice na ruke stavljene u Pločama, Lapadu i Gružu 26. rujna, dok je peti “ortak” uhićen u Imotskom. Temeljem sudskog naloga u pretresima stanova dvojice Dubrovčana pronađena je i oduzeta veća količina domaćeg i stranog novca za koji se pretpostavlja da je zarađen prodajom opijata, te pet vrećica sa 64,8 grama marihuane, devet tableta s liste opojnih droga kao i 23 komada streljiva raznog kalibra.

Provalio u apartman

Kako doznajemo, na policijsku stolicu posjednuti su radnik gradske komunalne tvrtke Nikola V. (43), ugostitelj Ivica N. (31), turistički buker izletničkih brodova Edo B. (45) i taksist bez koncesije za taksiranje Anto P. (36). Klupko se počelo odmotavati prije nekoliko mjeseci kada je Anto P. na graničnom prijelazu uhvaćen sa 60 grama heroina “arhiviranog” u dvije vrećice u anusu.

S njim u društvu bio je tada i Edo B. kojim se policajci nisu bavili, a koji je, međutim, uhićen u drugom okruženju - kad je u gluho doba noći provalio u apartman američkih gostiju te u bijegu slomio nogu. Istražitelji tu neće stati i očekuje se još uhićenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:21